De kamervraag
Image default
Bedrijven

Waarom flexibele verpakkingen?

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor. Verpakkingen die flexibel zijn. Het wordt gezegd dat dit soort verpakkingen één van de snelst groeiende verpakkingen zijn in deze branche. Echter, waarom is dit eigenlijk zo populair?

In dit artikel wordt kort uitgelegd waarom flexibele verpakkingen vaak worden gebruikt door de fabrikant en retailers en waarom dit fijn is voor de consument. Echter, heeft elk voordeel zijn nadeel en daarom wordt er ook kort bij de nadelen stil gestaan.  

Voordelen van flexibele verpakkingen

Een groot voordeel is dat het lichtgewicht materiaal is. Voordeel van lichtgewicht is dat het lagere transportkosten met zich meebrengt en het eenvoudig kan worden opgeslagen. Ook is lichtgewicht erg fijn voor de consument. Als iets erg zwaar is kan het vervelend zijn voor de consument om dit op de fiets of lopend mee naar huis te nemen. Daarnaast bieden flexibele verpakkingen erg fijne opties.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om een scheurverpakking ervan te maken of juist een rits. Deze rits kun je makkelijk openen en sluiten. Ook geeft het een ultieme bescherming. Het is van uitstekend materiaal gemaakt waardoor het bestand is tegen veranderende klimaten en veel andere gevaren. Het kan zijn dat de producten vallen tijdens het transport. Flexibele verpakkingen minimaliseren de schade aan het product. Tot slot is het ook nog milieubewust. Doordat consumenten de verpakking kunnen openen en sluiten gaat het product langer mee. Hierdoor wordt het vaker hergebruikt.  

Klinkt goed! Wat zijn dan de nadelen?

Het grootste nadeel van flexibele verpakkingen is dat het vaak op maat gemaakt is. Als een bedrijf een nieuw product heeft bedacht en daarvoor snel een verpakking nodig heeft is dit niet mogelijk. Er zit namelijk veel tijd in het ontwerp en de productie. Daarnaast is er ook een minimumhoeveelheid bestellingen nodig voordat de flexibele verpakkingen worden gemaakt.

https://www.optimumgroup.nl/flexibele-verpakkingen