De kamervraag
Image default
Bedrijven

Vakantie in eigen land

Door de coronapandemie hebben we veel thuisgezeten, ook gingen wij niet meer naar het buitenland. Veel mensen gingen daardoor in de vakantie lekker rondreizen in Nederland. Je kan namelijk op veel plekken in Nederland een auto huren. Je kan bijvoorbeeld ook een auto huren Kerkrade.

 

Hoe is deze pandemie ontstaan?

Het coronavirus is in eind 2019 opgedoken in Wuhan, China. In korte tijd heeft het virus de hele wereld bereikt en ons leven compleet veranderd. Om te voorkomen dat het virus zich niet verspreid moeten we anderhalve meter afstand houden van elkaar. Wij mogen dus niet meer samen komen in de sportschool, sportvelden, restaurants, musea, bioscopen en concertzalen. Het virus kan ervoor zorgen dat je schade krijgt aan je longen en er uiteindelijk aan kan sterven. Veel mensen denken dat het virus van dieren afkomt. Er zijn genoeg complottheorieën.

 

Doordat er nog niet veel bekend is gaan er veel nepverhalen rond hoe het virus nou is ontstaan. Het verhaal wat laatst rondging is dat het virus is ontstaan door het eten van vleermuizensoep. Het is wel duidelijk dat het virus oorspronkelijk van een dier komt en dus is overgedragen naar een mens. Een ziekte dat uit een dier komt noemen we ook wel zoönose.

 

Nederland gaat langzaam open

Langzamerhand kwam er een vaccinatie die mensen moesten nemen waardoor ze minder ziek zouden worden. Het grotendeels van Nederland heeft dit ook gedaan. Hierdoor zijn er wel veel besmettingen maar nauwelijks ziekenhuisgevallen. Dit zorgt er dan ook voor dat het virus minder schadelijk wordt en mensen weer naar buiten mogen. De scholen zijn weer open, we mogen weer naar restaurants toe en we mogen weer lekker gaan sporten of een auto huren Kerkrade voor een leuk dagje uit. Ik denk dat iedereen hoopt dat het snel weer zo wordt als eerst!

https://adremlimburg.nl/overige-paginas/auto-huren-kerkrade/