De kamervraag
Image default
Bedrijven

Tips bij het zelf maken van steigerhouten meubels

Ben je graag actief bezig en wordt je gelukkig van klussen? Dan is het een echte aanrader om zelf aan de slag te gaan met het maken van meubels. Klinkt lastig, maar meubels gemaakt van steigerhout kun je gemakkelijk zelf maken. Uiteraard moet je rekening houden met veel factoren, wat het naast een leuke ook een intensieve bezigheid maakt. Heb je bepaalde wensen die een woonwinkel niet kan vervullen, dan kun je zelf steigerhout meubels maken. Meubels gemaakt van dit hout zijn voor binnen én voor buiten, wat het heel veelzijdig maakt. Of je nu kiest voor een tafel voor binnen of een tafel voor buiten, steigerhout kan altijd gebruikt worden. Maar waar moet je precies op letten als je zelf meubels gaat maken? In dit artikel sommen we de beste tips voor je op!

Opschuren

Deze tip is niet alleen een must voor kleinzerige klussers, maar ook voor het gebruik daarna. Het is namelijk van belang om steigerhout op te schuren, omdat het een hoog risico heeft op splinters. Steigerhout heeft een hele geschiedenis achter zich, voordat er steigerhout meubels van worden gemaakt, waardoor je je misschien wel kunt voorstellen dat bij deze grove houtsoort splinters kunnen ontstaan. Gebruik voor het opschuren een schuurmachine en besteed hier veel tijd aan, want je wil niet dat je kinderen bij gebruik een splinter krijgen. Na het opschuren kun je meteen ervoor kiezen om het steigerhout te lakken of te beitsen.

Ontwerp

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat is ook zo als het gaat over het maken van meubels. Je kan in je hoofd een goed idee hebben van de bouw, maar dit kan in de praktijk soms erg lastig zijn. Maak bij het bouwen van steigerhout meubels daarom vooraf een tekening, zodat je precies weet wat je te doen staat. Dit zal naast duidelijkheid scheppen ook veel frustratie voorkomen, waardoor het bouwen leuk blijft. Het voordeel van een eigen ontwerp is dat je al je smaakvoorkeuren kan verwerken in het meubelstuk, waardoor het geheel naar eigen wens is. Precies wat je wil!

http://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerhout-meubels/