De kamervraag
Image default
Bedrijven

Thomas van Dijk uit Zoetermeer is LSA-advocaat. Dit betekent dat hij lid is van de Vereniging LSA

LSA-advocaten hebben een speciale opleiding gevolgd en met goed gevolg examen gedaan. Ze hebben veel ervaring met letselschadezaken. Eenmaal verbonden aan de Vereniging LSA, zijn advocaten verplicht de vakkennis op peil te houden. Zo weet van Dijk alles over first party verzekering en kapitaliseren letselschade. Door middel van audits worden de strenge eisen regelmatig gecontroleerd. LSA-advocaten hebben een beschermde titel. Van de circa 14.000 advocaten in Nederland zijn er ruim 300 LSA-verbonden.

Verzekeringen is een belangrijk topic in letselschadezaken. Mr. Van Dijk is hier goed in thuis. Voordat hij carrière ging maken als advocaat, zat hij in de verzekeringswereld. Grote zaken schuwt van Dijk zeker niet. Hij heeft meegewerkt aan de juridische afwikkeling van de Bijlmerramp, de ramp met het Hercules vliegtuig en de Schipholbrand.

Van Dijk heeft zijn kantoor in Zoetermeer. Naast het bijstaan van letselschadeslachtoffers maakt deze advocaat ook tijd vrij voor lezingen, publicaties en blogartikelen. Onderwerpen die hij bespreekt zijn bijvoorbeeld:

  • vrije advocaatkeuze als het niet tot een rechtszaak komt;
  • de status van de huidige gedragsregels in het personenschaderecht;
  • de afwikkeling van beroepsziektezaken;
  • aansprakelijkheid bij letselschade veroorzaakt door dieren;
  • verjaring bij letselschadezaken;
  • gradaties in whiplashproblematiek;
  • kapitaliseren.

Bij letselschade komt het aan op samenwerking. Iedere zaak is uniek en vraagt om een specialistische blik. Mr. van Dijk werkt daarom nauw samen met actuarieel rekenaars, arbeidsdeskundigen, Arbo-specialisten en medisch adviseurs. Actuarieel rekenaars berekenen verzekeringspremies. Arbeidsdeskundigen stellen vast of iemand wel of niet in staat is te werken. Op basis van die beoordeling wordt bepaald of een persoon (gedeeltelijk) wel of niet in dienst blijft, of de persoon recht heeft op een WIA-uitkering en / of de persoon recht heeft op een schadevergoeding van de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een Arbo-specialist controleert de arbeidsomstandigheden op de werkvloer. Hij baseert zich op de Arbowet die is opgesteld om ongevallen op het werk te voorkomen. Een medisch adviseur, ook wel letselschade arts genoemd, beoordeelt medische dossiers in opdracht van verzekeringsmaatschappijen, Arbodiensten, overheid e.d.

https://www.letselschadeadvocaatvandijk.nl