De kamervraag
Image default
Bedrijven

Slechte sollicitaties? Doe het niet!

Wil jij jouw energie niet verspillen met een slechte sollicitatie? Heel slim. Dan staan er hier voor jou 2 fouten die jij niet meer hoeft te maken. Leren van een ander geeft je mooi meteen een voorsprong!

Blijf bij jezelf een systeembeheerder is geen artistiek vormgever

Een grote fout is dat mensen zich soms anders voordoen dan ze zijn. Doe daar niet aan mee. Blijf de systeembeheerder die je bent. Als systeembeheerder heb je niet voor niets jouw vak uitgekozen.

Doe je in jouw brief dan ook niet voor als bijvoorbeeld een artistieke vormgever. Tenzij je dat ook bent en denkt dat jij in de functie, beide kwaliteiten enorm goed kunt combineren.

Bovendien, stel dat je aangenomen wordt? Kun je dan wel waarmaken wat je voorgeschoteld hebt? Het is beter om eerlijk te zijn. Een beetje aandikken van jouw kwaliteiten kan wel, maar als je te veel overdrijft, heb je grote kans om in de praktijk op je bek te gaan. Dat is voor jou niet fijn en voor jouw werkgever ook niet.

Over het algemeen is het dus beter om als schoenmaker bij jouw leest te blijven. Niks mis mee.

Goede zinnen schrijven

Ja een inkoppertje, maar denk er niet te licht over. Taalfouten zijn snel gemaakt. Vooral bij eigen teksten is het lastiger om de fouten te zien. Je weet namelijk al wat je wilt gaan schrijven. Dan denk je als snel dat er staat, wat er zich in jouw hoofd afspeelt.

Je kunt al heel wat fouten hiermee voorkomen als je de spellingscontrole van Word gebruikt. Nu is Word ook niet helemaal perfect. Check bij twijfel ook even op het internet of het klopt. Verder helpt het ook als je hardop jouw tekst voorleest. Wedden dat dit meer oplevert dan je denkt?

Hiermee kun je namelijk ook ervaren dat sommige zinnen niet zo vloeiend lopen. Dat kun je dan mooi nog aanpassen.

Al met al ben en blijf je een mens. Zelfs al ben je vrij nauwkeurig, het advies is toch om jouw brief voortijd na te laten kijken. Een sollicitatie kan namelijk ook spannend zijn, dan let je gewoon minder goed op.

https://www.ictvacatures.me/vacature-systeembeheerder/