De kamervraag
Image default
Bedrijven

Privé detective

Het aantal fraude zaken binnen bedrijven neemt de afgelopen jaren gestaag toe. Uit onderzoek blijkt dat personeel dat drie jaar in dienst is zich schuldig kan maken aan fraude. Zelfs 1 op de 3 personeelsleden maakt zich schuldig aan een vorm van fraude. Dit kan iets kleins zijn zoals het meenemen van papier voor de printer thuis. Maar het kan ook om grote zaken gaan waarbij er geld wordt weggesluisd. Helaas is er spraken van een patroon waarbij personeel zich regelmatig schuldig maakt aan fraude. De privé detective kan eventueel helpen voor het screenen personen voorafgaand dat je ze in dienst neemt. Je weet zo vooraf wie je eigenlijk in dienst neemt. Bij sommige kandidaten had je gehoopt dat je vooraf deze informatie gehad had. Dit is de reden dat we steeds vaker screenen personen tegenkomen. Als privé detective kunnen we je hierbij uitstekend van dienst zijn.

Vergunning voor het screenen personen

Op het internet zijn er genoeg detectives te vinden. Ze bieden zich zelfs op Marktplaats aan. Voor een klein bedrag kunnen ze jouw kandidaten screenen. Het enige nadeel is dat ze niet erkend zijn door justitie. Dit betekent dat ze geen officieel detectivebureau zijn en bepaalde zaken niet kunnen uitzoeken. Ze mogen zelfs bepaalde zaken niet voor je uitzoeken. Vooral niet vanwege de privacy van je kandidaat. Een privé detective die erkend is zal altijd rekening blijven houden met de privacy. Het inhuren van zo’n detectivebureau is absoluut een slimme zet. Het is soms best wat uitzoekwerk, maar je krijgt wel de informatie die je nodig hebt voordat je iemand in dienst neemt. Als erkend recherchebureau kunnen we het onderzoek voor je uitvoeren. We volgen hierbij verschillende procedures en leven de regels na. Ons onderzoek is altijd rechtsgeldig en niet illegaal. Je kan dus met een gerust hart screenen personen. Lees de rapportage gerust door en luister goed na ons advies over de kandidaat.

Pre-employment screening online

Een groot deel van de screening kunnen wij online uitvoeren. Uiteraard is het afhankelijk van de informatie die je over de kandidaat te weten wil komen. Het voordeel van een pre-employment screening online is dat er lagere kosten aanhangen. We kunnen in een uur tijd heel wat te weten komen over je kandidaat. Denk aan een strafblad, verleden bij vorige werknemers, social media gedrag, behaalde diploma’s, werkervaring, identiteit etc. Dit soort informatie kunnen we allemaal achterhalen als we een pre-employment screening online uitvoeren. Wij zorgen ervoor dat je een minder groot risico loopt als je iemand in dienst neemt. Schakel gerust een privé detective in voor een pre-employment screening.