De kamervraag
Image default
Bedrijven

Hoe werkt Ultrasone Cleaning Werk

Hoe werkt Ultrasone Cleaning Werk. written by: cheiayub4 Een ultrasone reiniger, ook wel aangeduid als een sonicator, is een apparaat dat delicate items met behulp van ultrasone golven reinigt. Deze golven worden opgewekt in het vloeibaar oplosmiddel dat wordt gebruikt voor het reinigen van voorwerpen in een reinigingskamer of tank die gevuld is met het reinigingsmiddel of oplosmiddel. Hier meer informatie over ultrasoonbad en polijsten aluminium

Waterige of organische verbinding, op basis van schoonmaakwerkzaamheden en eis wordt geroerd met behulp van hoogfrequente geluidsgolven. Een waterige base meestal moet de toevoeging van een oppervlakteactieve stof voor verbeterde reinigende werking. Een ultrasone transductor die hetzij wordt neergelaten in de reinigingstank of bevestigd aan de wanden van de kamer zet de elektrische energie om in ultrasone golfenergie. Deze golven pass vloeistof in afwisselende golven van expansie en compressie.

De lagedruk expansiefase ontstaat vacuum opgevuld belletjes als de moleculen van de vloeistof worden ‘opgerekt’ apart. Tijdens de compressie cyclus, de geforceerde hoge druk zorgt ervoor dat de bubbels te imploderen vrijgeven van een krachtige vloeibare stroom van energie.

Het is deze energie die het oppervlak van het object raakt en loskomt van de vastklampen vuil. Drukken van 50 duizend lbs per vierkante inch en temperaturen van 10 duizend K zijn ook opgenomen die kunnen worden toegeschreven aan deze belletjes alleen. Het schrobben bellen te verwijderen vuil, vet, stof, vuil, vet, kleurstoffen, bodem, vingerafdrukken, flux verbindingen, polijstmiddelen, roet, was en biologische entiteiten als bloed, etc. Voor degenen die met het bloed moet worden opgemerkt dat de reiniging temperatuur oplossing behoeften onder 40 graden Celsius bloed te handhaven om te zetten in albumine boven deze temperatuur en praktisch binding met het oppervlak van het instrument.

In het algemeen echter zal de combinatie van de cavitatie kracht en de aanwezige surfactant in de reinigingsoplossing gemakkelijk los meest goed hechtende verontreinigingen van het oppervlak van het voorwerp. Dit is waar ultrasone reinigers scoren een punt meer dan meer traditionele methoden van het schoonmaken, omdat de verstoring obligatie is op micron niveau.

De werkzame kracht van de ultrasone reiniger kan ook worden aangepast aan het soort reiniging nodig. Hoe hoger de frequentie van de ultrasone reiniger, hoe groter de intensiteit van de reinigende werking, maar laat de kracht. Dit is bijzonder geschikt voor gevoelige en kwetsbare oppervlakken waar zelfs de normale werking cavitational het oppervlak kunnen aantasten. Met een dergelijke objecten kunt u een pr-clean spoeling nodig om overtollig vuil te verwijderen.

Verschillende soorten van ultrasone reinigers zijn nu beschikbaar in de markt voor het reinigen van een breed scala van materialen van alle soorten en maten. In sommige gevallen, de gehele component kan direct in de reinigingskamer geplaatst zonder de noodzaak van enige demontage.

Waterige oplossingen zijn minder effectief in het reinigen vet bedekte oppervlak in vergelijking met oplosmiddel-gebaseerde reinigingssystemen. Hoewel beide werken volgens hetzelfde principe, de chemische reinigende werking is veel beter als oplosmiddelen worden gebruikt. In tegenstelling tot de gebruikelijke industriële oplosmiddelen, deze oplosmiddelen zijn niet-toxisch, biologisch afbreekbaar en kosteneffectief. Ze niet schadelijk voor het milieu en zijn niet corrosief.

Ultrasoon reinigen heeft een breed scala van het schoonmaken van toepassingen in vele industrieën, waaronder de gezondheidszorg, automotive, marine, farmacie, machinebouw, wapens, sport, en elektronica.

https://vangeenen.nl/