De kamervraag
Image default
Bedrijven

Het zwarte goud

Een kopje troost, een bakkie, slobber, leut, het zwarte goud. Het zwarte energiedrankje, beter bekend als koffie, kent veel benamingen. Het bittere drankje trekt veel mensen door de sleur van de dag en veel mensen hebben er dan ook positieve associaties mee. Door de jaren heen zijn er verschillende manieren ontstaan om koffie te bereiden. Waar je vroeger een koffiezet apparaat had die lang nodig had om koffie te bereiden kan je nu binnen enkele secondes een kopje koffiezetten. Dit kan bijvoorbeeld met een Senseo apparaat of een nespresso. Bij het laatste apparaat gebruikt u cups voor nespresso, die koffie cups zijn verkrijgbaar in diverse smaken en soorten.

 

Sommige mensen zijn gevoeliger cafeïne dan andere. Zo kunnen sommige mensen al gaan trillen na het drinken van 1 kopje, waar anderen 8 kopjes kunnen drinken en niks voelen. Voor veel mensen heeft koffie dus voordelen. Hieronder zullen we een aantal van die positieve eigenschappen met u delen.  

 

Een belangrijke reden dat veel mensen koffie drinken is dat het u wakker maakt. Cafeïne heeft een stimulerend effect op onder andere uw concentratie. Dit zorg ervoor dat u zich alert voelt en in het algemeen beter op dingen kan focussen.

 

Verder is het interessant om te weten dat koffie weinig calorieën bevat. Een kopje koffie bevat ongeveer 2 calorieën. Dit verandert natuurlijk als u suiker en melk toevoegt. De toevoeging van deze extra’s kunnen ervoor zorgen dat het aantal calorieën oploopt tot maar liefst 100 per kopje. U begrijpt dus dat als u een aantal kopjes per dag drinkt dat het dan snel kan oplopen

 

Tot slot verhoogt de cafeïne de stofwisseling in het lichaam wat ervoor kan zorgen dat je meer vet verbrand. Doordat er meer energie wordt gebruikt gaat het lichaam de vetreserves verteren. Dit is in samenloop met een verbeterde bloedcirculatie die ook wordt veroorzaakt door de cafeïne in koffie.

 

https://www.koffiecupster.nl/