De kamervraag
Image default
Bedrijven

Creëer een stijlvolle bar bij jou thuis

Een mooie en gezellige bar in je eigen huis is een echte luxe. Als je vrienden of familie op bezoek krijgt, kun je heel wat gezellige uurtjes in je bar doorbrengen. Je nieuw ontdekte whisky proeven of de wijn die je meebracht van vakantie uitproberen: wat is er leuker om dit in goed gezelschap te doen? Er is altijd wel een gelegenheid waarbij je van je eigen bar kunt genieten. Maar zomaar een bar installeren vergt wel wat denkwerk. Hoe ga je best te werk?

 

Een bar begint bij een barmeubel

Uiteraard wil je in je bar een ’toog’ waar je samen met je gasten lekker kunt aanzitten. Barkrukken aan deze toog zijn een must. Best kies je voor verstelbare barkrukken. Niet iedereen is immers even groot of heeft even lange benen. En ben jij de gelukkige eigenaar van een keuken met kook/eet-eiland? Dan kun je je verstelbare barkrukken ook hier gebruiken. Dit keukeneiland is waarschijnlijk lager dan je bar en dus is het altijd handig wanneer je barkrukken in de hoogte verstelbaar zijn.

 

Maak van je bar een gezellige hoek

Meestal zie je een bar in huis als een toog met een paar krukken. Maar het kan beter. Voor je gasten die een barkruk toch niet zo heel comfortable vinden, installeer je enkele fauteuils, een salontafeltje of enkele bijzettafeltjes. Denk ook aan sfeerverlichting en een mooi vloerkleed. Als je voor je vloerkleed rond kiest, dan heb je meteen de aanzet tot een leuke bar-hoek. Stel je fauteuils in het rond op en je krijgt gegarandeerd pittige gesprekken. En daar dient een bar toch voor, niet?

 

Kies je eigen stijl

Een goede raad die interieurontwerpers altijd geven: ‘volg je eigen stijl’. Met een vloerkleed rond te kiezen, doe je dit effectief ook. Ronde vloerkleden zijn niet zo gangbaar. Meestal wordt er voor rechthoekig gekozen. Met ronde vormen breek je de strakke lijnen die vaak in je interieur voorkomen. Kies ook je verstelbare barkruk in een aparte vormgeving en maak ook hiermee je statement. Als je dit voor elk object dat je in huis haalt doet, krijg je na een tijd wat je best wel mag noemen ‘je eigen stijl’. Je hoeft niet altijd de mode te volgen. Kies wat je zelf leuk vind en ga ervoor!

https://www.nouvez.nl/