De kamervraag
Image default
Banen en opleidingen

Vergaar extra kennis voor uw bedrijf met de cursus keuren elektrisch gereedschap

Als u ervoor wilt zorgen dat er binnen uw bedrijf altijd met veilig gereedschap wordt gewerkt, laat dan een medewerker de cursus keuren elektrisch gereedschap volgen of volg deze cursus zelf. Hiermee doet u essentiële kennis op voor het keuren en beoordelen van alle soorten elektrisch gereedschap. Door alle apparaten die worden gebruikt regelmatig te controleren verkleint u de kans op ongelukken en daarmee letsel. Natuurlijk is het van belang om bij het gebruik van apparatuur altijd de daarvoor geldende veiligheidsvoorschriften in acht te nemen. Maar een goedgekeurd apparaat is belangrijk, want als dat niet het geval is kan de Arbeidsinspectie uw bedrijf hiervoor beboeten als er een ongeluk gebeurt.

Het keuren van apparaten volgens de NEN 1340 normering

Voor het keuren van apparaten is een officiële norm beschikbaar. Dit is de zogenaamde NEN 1340. In deze norm staat exact beschreven hoe een apparaat gekeurd moet worden. Op welke aspecten moet worden gelet en wat is de norm voor goedkeuring of afkeuring? Deze norm wordt dan ook uitgebreid behandeld tijdens de cursus keuren elektrische apparaten. Daarnaast wordt stilgestaan bij de werking van apparaten en hoe deze moeten worden gekeurd. Zowel het keuren van apparaten voor 230 volt als voor 400 volt komt hierbij aan de orde. De cursus is dus voor een groot aantal branches van toepassing.

Waar kunt u zich inschrijven voor deze belangrijke cursus?

Wilt u ook de veiligheid van uw medewerkers vergroten? Volg dan een cursus keuren elektrisch gereedschap of laat dit door een medewerker doen. U kunt ook meerdere medewerkers inschrijven, dan ontvangt u een korting bij Omega Training & Inspectie. De cursus wordt gegeven op diverse locaties in geheel Nederland en op diverse data. U kunt er ook voor kiezen om een in company training te laten verzorgen voor uw eigen personeel. Wilt u hier meer informatie over dan kunt u contact opnemen met Omega Training & Inspectie voor een op offerte maat.

https://omegatraining.nl/