De kamervraag
Image default
Beauty en verzorging

Hoe de houdbaarheidsdatum van Koreaanse huidverzorgingsproducten te lezen?

Je kruipt lekker tegen je bed aan, samen met je speciale iemand, en je haalt je nachtelijke selectie producten tevoorschijn. Je bent zo’n huidverzorgingsjunkie dat je je afvraagt: is dit product over de houdbaarheidsdatum heen? Maak je geen zorgen; we voelen je pijn. Weten hoe je de Koreaanse houdbaarheidsdatum van korean skincare huidverzorgingsproducten moet lezen, is niet alleen van cruciaal belang om allergische reacties of infecties te voorkomen, maar ook om de houdbaarheid van producten te verlengen. In het onderstaande artikel lees je hoe je kunt zien of een product goed, slecht of over datum is.

De 제조 날짜 of 표지까지 사용기한 of 사용기한 is de datum waarop u de beste kwaliteit van uw schoonheidsproducten kunt verwachten. Een product met een vervaldatum van 06.29.16 zou bijvoorbeeld betekenen dat dit product nog zes maanden houdbaar is nadat het op 29 juni 2016 is vervaardigd en op 29 juli 2016 niet meer goed te gebruiken is. Een product met een houdbaarheidsdatum van 04.25.2016 betekent dat dit product tot 25 april 2016 potent is en ofwel tot 25 april 2016 gebruikt kan worden of na die tijd weggegooid moet worden vanwege veranderingen in de potentie.

Dus, je hebt net een hele fles van je favoriete huidverzorgingsproduct opgebruikt en het is tijd om een nieuwe te kopen. Hoe weet je of dat flesje nog goed is? Zelfs als het er nog goed uitziet, is het dan nog veilig en effectief? Maak je geen zorgen! Wij zijn hier om je te helpen. Vraag je je af hoe lang je Koreaanse huidverzorgingsproducten op de plank kunt bewaren, of hoe lang ze werkzaam blijven na opening? Kijk dan eens naar deze gids. Het zal alle verwarring over houdbaarheidsdata wegnemen, zodat je er stralend uit kunt blijven zien tijdens allerlei gevechten (of vergaderingen).

De datum vermeld als 제조 (제조년월일) betekent “vervaardigd op” of “fabricagedatum”. Dit is de datum waarop het product is geproduceerd en verpakt. Dit wordt meestal geschreven in het formaat jjjj-mm-dd. De tweede reeks getallen, die als 까지 worden vermeld, geven aan wanneer het product uiterlijk moet worden gebruikt. Deze datum betekent “ten minste houdbaar tot” en betekent dat het product nog bruikbaar is tot de laatste dag van de maand, maar dat het misschien minder goed werkt en/of kan bederven na deze dag.