De kamervraag
Image default
Auto’s en Motoren

Verrijk je onderneming met een lease auto

Misschien twijfel je erover of een bedrijfsauto een goede investering is voor je bedrijf of onderneming. Of misschien is een bedrijfsauto noodzakelijk omdat je bijvoorbeeld goederen moet vervoeren voor een langere termijn. Is je financiële situatie vrij stabiel? Dan is het leasen van een bedrijfsauto een goede optie. Je kunt je dan helemaal focussen op de activiteiten van het bedrijf en hoeft niet om te kijken naar onder andere onderhoud en verzekeringen van de bedrijfsauto, wat fijn is voor ondernemers. Maandelijks wordt er een vast bedrag voor de lease auto afgeschreven en daarnaast betaal je alleen zelf benzinekosten en parkeerkosten.

Het lease contract

Een lease contract kun je voor langere tijd afsluiten, doorgaans zo’n twee à vier jaar, tegen een vaste periodieke betaling. Het bedrag hangt onder meer af van het soort auto (grotere en luxere auto’s zijn duurder) en het aantal kilometers dat je ermee wilt afleggen. Het kan als een nadeel gezien worden dat je van te voren dit aantal kilometers per jaar moet vaststellen. Dit kan een lastige inschatting zijn. Je mag dit aantal overschrijden tegen bijbetaling. Aan de andere kant is het fijn dat je je variabele kosten kan beperken met een lease auto, wat lastig is met een koop auto want hierbij kunnen bijvoorbeeld onderhouds- en reparatiekosten hoog oplopen.

Shortlease

Een bedrijfsauto leasen is voor veel ondernemers handig omdat het vaak nodig is om te werken op locatie of producten te bezorgen. Maar misschien wil je liever niet aan een langdurig contract vastzitten of heb je maar voor korte tijd een bedrijfsauto nodig. Dan is shortlease ook mogelijk, wat inhoudt dat je een auto kunt leasen vanaf een paar maanden tot een jaar. Dit biedt een uitkomst als je werkzaamheden bijvoorbeeld seizoensgebonden zijn. Het is goed om verschillende leasemaatschappijen te vergelijken om te vinden welke hiervan een voordelig of flexibel contract aanbieden.

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl/