De kamervraag
Image default
Aanbiedingen

Vier tips voor het inrichten van een kanariekooi

Heb je een kanarie als huisdier? En heb je al een geschikte kooi aangeschaft? Dan is het tijd om deze in te richten. Ben je benieuwd waar je rekening mee moet houden als je een kooi gaat inrichten? Lees dan verder en kom erachter!

De plek

Om te beginnen moet je een geschikte plek voor de kooi zoeken. Het is belangrijk dat de kooi niet in de tocht staat en niet dicht bij de televisie. Kanaries vinden het fijn om overzicht te hebben over een ruimte, dus zet de kooi op een tafel of kast. Vanuit daar kan de kanarie goed zien wat er in de ruimte gebeurt.

De bodem

De bodem van de kooi kun je bedekken met schelpenzand. Deze bodembedekking is hygiënisch en heeft een frisse geur. Het voordeel aan schelpenzand is dat de kanarie het kan opeten. In schelpenzand zitten kalk en mineralen, die goed zijn voor de botten en darmflora.

Zitstokken

Wanneer je een kooi aanschaft, zit er meestal al een voerbakje, drinkbakje en zitstokken in. De zitstokken in de kooi moeten op verschillende hoogtes bevestigd worden. Op die manier kan de kanarie afwisselen van zitplaats. Let er wel op dat de zitstokken niet in de weg hangen en de vogel vrij kan vliegen.

Speelgoed

Het is belangrijk om te voorkomen dat de kanarie zich gaat vervelen. Een gevolg van verveling is verenplukken. Om dit te voorkomen kun je speelgoed in de kooi plaatsen. Speeltjes, zoals: een schommel of een rad vallen vaak in de smaak. Kanaries zijn erg intelligent, dus ze mogen wel eens uitgedaagd worden. Dit kun je doen door snoepjes in de kooi te verstoppen.

Laat je adviseren!

Nu je weet hoe je het beste een kanariekooi kunt inrichten, kun je zelf aan de slag gaan. Ben je op zoek naar vogelspeelgoed of wil je kooien kopen? Neem dan een kijkje op de website van Birdsupply. Deze partij heeft alles wat je zoekt voor de inrichting van een kooi voor jouw kanarie. Heb je een vraag over een product? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren!

https://www.birdsupply.nl/