De kamervraag
Image default
Aanbiedingen

Schoonmaak vervuilde woning

Hoe vervelend dit situatie ook kan zijn, soms komt er iemand te overlijden. Dit is natuurlijk niet leuk voor alle nabestaanden, maar toch is het iets wat bij het leven hoort. Wat wel bij deze situatie komt kijken is de schoonmaak van de vervuilde woning. De woning moet helemaal schoon worden gemaakt voor de nieuwe bewoner.

 

Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat dit alleen hoeft te gebeuren als iemand overleden is. Er zijn zat andere situaties te bedenken. Je kan denken aan verhuizen, het aanschaffen van een nieuwe vloer of gewoon als je het hele huis een ‘make- over’ wilt geven. Negen van de tien gevallen schakelen mensen professioneel hulp in, omdat het een erg lastige klus blijft en het vaak ongelooflijk veel tijd kost. Daarbij als de klus snel wordt afgehandeld hebben omstanders er minder last van. Waar je ook nog aan moet denken is dat je waarschijnlijk extra vervoersmiddelen nodig hebt. Je moet hoe dan ook alle spullen van A naar B brengen.

 

Het is niet een must om professionele hulp in te schakelen. Als je dat niet wilt doen is het misschien handig om te weten hoe je het best je spullen kan vervoeren als je het huis gaat ontruimen. Als je veel kleding hebt is het handig om dit te vervoeren in vuilniszakken. Dan bedoel ik wel wat stevigere vuilniszakken, zodat deze niet kunnen scheuren. Het voordeel is dat je hier redelijk veel kleding in kwijt kan. Voor glaswerk, borden en andere breekbare objecten is het handig om theedoeken en handdoeken te gebruiken. Voor vrouwen die beschikken over veel sieraden kan je het best gebruik maken van kleine stevige doosjes.  Wil je extra informatie over het ontruimen van je huis? Dan kan je het best een kijkje nemen op de website van Woning-Ontruimingservice.