De kamervraag
Image default
Aanbiedingen

Roerige jaren van Volkswagen

Volkswagen, vaak afgekort als VW, is het belangrijkste automerk van de Volkswagen Group. Volkswagen heeft twee modellen in de top vijf van de meest verkochte auto’s ter wereld ooit, namelijk de Volkswagen Kever en de Volkswagen Golf.

Historie

Ferdinand Porsche werd in 1875 geboren en belandde rond de eeuwwisseling in de wereld van automobielconstructeurs. Nadat hij in dienst van verschillende  autoproducenten had gewerkt, opende hij in 1931 samen met enkele naaste medewerkers en zijn zoon Ferri een eigen constructiebureau in Stuttgart.

In 1934 besloot het verkeersministerie om Porsche opdracht te geven voor het ontwikkelen van een Volkswagen met als voorwaarde dat de auto niet meer zou mogen kosten als duizend mark.

Op 26 mei 1938 startte men met de bouw van de Volkswagen-fabriek en bijbehorende stad Wolfsburg, vlak bij het dorp Hesslingen. Aan het eind van de oorlog is de fabriek voor meer dan 70% verwoest.

Op 1 januari 1948 trad Heinrich Nordhoff in functie als algeheel leider van de VW-fabriek. Hij reorganiseerde de productie. Nordhoff bracht binnen het half jaar de productie van 900 naar 1.800 auto’s per maand. In 1948 werden 19.244 auto’s afgeleverd en in 1949 46.000. 

Volkswagen Modellen van nu

De combinatie van kwaliteit, prima rijeigenschappen en vooruitstrevende techniek voor een alleszins redelijk maandbedrag maakt Volkswagen aantrekkelijk.

T-Roc

De Volkswagen T-Roc is een compacte cross-over SUV. De T-Roc heeft ongeveer dezelfde techniek als de Volkswagen Golf. Hij ziet er stoer uit, heeft een fijne hoge instap en een ruime bagageruimte. 

Sinds de introductie van de T-Roc in 2017 is ook Volkswagen T Roc Private Lease aan een opmars bezig. Via private lease worden alle randzaken als schade en onderhoud door de leasemaatschappij geregeld.  

T-Cross

De T-Cross is de nieuwste Volkswagen met een hoge zit. Hiermee is de T-Cross compacter dan zijn broertje: de T-Roc. Met de komst van de T-Cross is het SUV aanbod van Volkswagen gegroeid naar maar liefst vijf modellen. Van klein naar groot: T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace en Touareg. Dankzij zijn compacte afmetingen voelt de T-Cross zich uitstekend thuis in de stad. 

 

Via Volkswagen T Cross Private Lease is het mogelijk om in een nieuwe T-Cross te rijden zonder gebruik te maken van je spaargeld. 

Golf

De Volkswagen Golf is de meest populaire Volkswagen ooit. En dat is niet zo gek. Zijn sportieve uitstraling, comfortabele interieur en typische Volkswagen betrouwbaarheid maken deze auto een geliefde wagen. De meest verkochte auto ooit is nu ook leverbaar via Volkswagen Golf Private Lease.

Elektrisch Leasen

Elektrisch leasen is met een opmars bezig. Als eerste in de zakelijk markt. Hierbij speelde het belastingvoordeel een grote rol. Maar nu groeit de de populariteit van de Private Lease Elektrische Auto ook snel onder particulieren. Mede door een subsidieregeling is het niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

 

https://leaseauto.nl/private-lease/volkswagen/