De kamervraag
Image default
Aanbiedingen

Oost west, thuis best

Het is toch altijd wel een hele andere ervaring om bij iemand anders thuis te zijn. Zeker als je in iemand anders huis een nachtje blijft slapen, dan voelt dat vaak een beetje raar. Vaak zeggen je gastheer en/of gastvrouw wel tegen je dat je moet doen alsof je thuis bent, maar dat is nog niet zo makkelijk als het klinkt. Als je niet in je eigen huis bent, dan voel je je meestal toch niet zo op je gemak. Je bent een beetje gespannen, je voelt je er niet helemaal thuis. Stel nu dat je dit gevoel ook krijgt in je eigen huis, dan is het nu misschien wel tijd om je huis te gaan renoveren. Alles zodat jij je thuis voelt in je huis.

 

Je denkt nu waarschijnlijk dat dit gekkenwerk is. Toch is het goed mogelijk om je eigen huis te verbouwen. De situatie rondom corona helpt een handje mee, we werken nog wel een paar maanden thuis is de verwachting. Dat geeft extra uitdagingen, maar het creëert ook ruimte voor creativiteit en flexibiliteit. Stel dat je elke dag tussen negen uur ’s ochtends en één uur in de middag online vergaderingen hebt met je collega’s. Dan zou je de dag zo kunnen inrichten, dat je dan elke dag tussen één en drie lekker gaat klussen aan je huis.

 

Wanneer je eenmaal hebt besloten om je huis toch echt te gaan renoveren, dan moet je ergens gaan beginnen. Werk het liefst van buiten naar binnen en van groot naar klein. Heeft je huis een nieuw dak nodig? Begin dan daarmee en kijk gelijk ook eens naar de isolatie. Je kan nieuwe raamkozijnen kopen om de isolatie te verbeteren. Je kan ook creatief zijn met je kozijnen door ze bijvoorbeeld te beschilderen. Pas wanneer de buitenkant helemaal naar wens is, begin je met de binnenkant van je huis én thuis.

https://directeenkozijn.nl/