De kamervraag
Image default
Aanbiedingen

Koele lucht in de woning met een handige aircooler

Beste aircoolers uit de test

Er zijn een aantal aircoolers die op de beste kwaliteit zijn getest. Aircoolers zijn veel makkelijker neer te zetten dan een mobiele airco. Er is geen afvoerslang naar buiten meer nodig namelijk. De aircooler heeft wieltjes en is vrij licht qua gewicht. De meeste aircoolers kunnen droge lucht vochtig maken. Ze zorgen dus voor meer vochtige en koelere lucht. Ventilatoren blazen daartegen alleen maar neutrale lucht door de kamer en airco’s werken door middel van koelvloeistof. Een aircooler werkt anders door middel van verdampingstechnieken. Weet je niet welke aircooler je moet kopen? Lees dan meer over de beste aircooler van nu. Echter bereikt een aircooler niet het koude lucht effect van een airco. Met temperaturen van meer dan 35 graden hebben ze veel moeite om een ruimte te koelen. Aircoolers werken het beste als het in huis tussen de 24 en 30 graden is.

Diverse merken

Geruisloze koelmachines zijn populair. Tegenwoordig zijn er goede merken in het aanbod met een geluidsniveau van 60 dB of minder. Dit zijn onder andere de merken Trotec Pae, Tristar en MaxxHome Coolstar airco’s. Aircoolers werken goed als gerichte klimaatbeheersing in de nacht. Je vult een bak met water en doet er ijsblokjes in om het water te koelen. De warme lucht wordt weggezogen en er komt koude vochtige lucht voor in de plaats door middel van koelpads. Echter smelten koelpads wel bij warmte. Extra koelpads die je afwisselend kunt invriezen zijn dus aan te raden zodat je de gesmolten koelpads direct voor bevroren koelpads kunt wisselen.

Let op de volgende aspecten

Met een grotere watertank van 4,5 liter of meer kun je het apparaat langer gebruiken zonder snel bij te hoeven vullen. De meeste aircoolers zijn zeer energiezuinig. Kies ook een soort die weinig stroom verbruikt. Kijk ook naar eventuele ventilatiestanden, geluidsniveau en of het ontwerp makkelijk te verplaatsen is.

https://bestetip.nl/

Gerelateerde artikelen

Naar een festival deze zomer?

Kapstokhaken in de aanbieding!

Op zoek naar een betrouwbaar autobedrijf in Houten dat gespecialiseerd is in LPG?