De kamervraag
Image default
Zakelijke dienstverlening

Zo werkt het niet met vaste en variabele rente

Zo werkt het helemaal niet. In feite bestaat er niet zoiets als een gemiddeld product met vaste versus variabele rente. Er zijn alleen verschillende soorten producten die verschillen door hoe lang u uw betalingen kunt uitstellen. Zo kunt u bij sommige hypotheken de maandelijkse aflossing uitstellen tot na 5 jaar. Anderen niet. Sommige bieden elke maand 10% korting op het volledige verschuldigde bedrag, terwijl andere dat niet doen. Al deze dingen hebben invloed op de totale kosten van lenen, maar geen van hen heeft invloed op de vraag of de bank meer of minder rekent wanneer de rente stijgt of daalt.

Als u wilt weten met welk type lening u in de loop van de tijd geld bespaart, zoekt u online het APR op. Het vertelt je alles wat je moet weten. Je zou kunnen ontdekken dat je vandaag $ 100k zou kunnen lenen voor 7,5%, maar diezelfde $ 100k zou 15 jaar nodig hebben om terug te betalen tegen 8%. Of misschien kunt u nu dezelfde $ 100k krijgen tegen 9,9%, maar dan zou u over 20 jaar $ 110k verschuldigd zijn in plaats van slechts $ 90k. Hoe dan ook, u betaalt uiteindelijk meer.

Als u een creditcardsaldo heeft, is de kans groot dat u hebt gehoord van de Wet op het consumentenkrediet. Deze wet vereist dat banken klanten eerlijk op de hoogte stellen voordat ze hun tarieven verhogen of voorwaarden wijzigen. Niet zoals bij de qollect claim rentevergoeding. Het geeft consumenten het recht om contracten zonder boete op te zeggen als ze niet tevreden zijn met de wijzigingen die door de kredietverstrekker zijn aangebracht. Het belangrijkste is dat de CCA kredietnemers beschermt tegen oneerlijke praktijken. Leners moeten binnen drie dagen na ontvangst van nieuwe voorwaarden schriftelijk op de hoogte worden gesteld. Ze hebben 14 kalenderdagen om te beslissen of ze deze voorwaarden accepteren. Nadat die periode is verstreken, kunnen kredietverstrekkers de oorspronkelijke contractprijs niet verhogen, tenzij ze extra tegenprestatie leveren. Consumenten kunnen kopieën opvragen van documenten die verband houden met de transactie. Kredietverstrekkers moeten informatie beschikbaar stellen over de rechten van de kredietnemer op grond van de federale wetgeving inzake consumentenbescherming. Een kopie van de door beide partijen ondertekende overeenkomst dient bij de openbaarmakingsverklaring te worden gevoegd.