De kamervraag
Image default
Onderwijs

Dansworkshops in het kader van CKV

Haal dans in huis

Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) is een breed vak waarin veel verschillende kunstdisciplines samenkomen. Om recht te doen aan alle aspecten van kunst en cultuur en jongeren een brede kennismaking te gunnen, kun je als school niet anders dan samenwerken met externe partijen. Het is voor een doorsnee school immers onmogelijk om voor alle kunstdisciplines vaste krachten in huis te hebben. Eén van de kunstvormen die scholen meestal niet zelf kunnen aanbieden, is dans. Een dansworkshop is dan ook een super leuke activiteit om eenmalig of eens in de zo veel tijd te organiseren in het kader van CKV.

CKV en dans

Binnen het vak CKV leren jongeren over de verschillende kunstvormen. Onderweg krijgen ze op natuurlijke wijze de kans om te oefenen met mentale en emotionele vaardigheden die bij andere vakken niet aan bod komen. Plezier maken is de allerbeste manier om creativiteit en eigenheid in leerlingen naar boven te halen. Daarom moet cultuuronderwijs boven alles leuk zijn. Eén van de mooie en unieke kenmerken van dans is dat het tussen kunst en sport inzit. Juist doordat leerlingen fysiek in actie komen, stimuleert een dansworkshop hen spelenderwijs om groots te bewegen, ruimte in te nemen, uitdrukking te geven aan wie ze zijn en het podium te durven pakken.

Eigentijdse workshops

Wij vinden het belangrijk dat kunstonderwijs zich steeds weer aanpast aan de leerlingen van nu. Alleen door aan te sluiten bij hun leefwereld, kan kunst jongeren helpen om zich te ontwikkelen op een manier die maakt dat zij stevig in hun eigen schoenen gaan staan. Het is dan ook essentieel om bij het organiseren van een dansworkshop verder te kijken dan de traditionele vormen van dans. En dat is alleen maar leuk: want binnen deze kunstvorm kun je ontzettend veel kanten op.

Dans, dans, dans

Wij breiden ons repertoire dan ook altijd uit met wat er op dat moment speelt onder jongeren. Op dit moment zijn wij blij en trots dat we Battle Dance, Breakdance, Capoeira, Choreografie, Free Running, Hiphop, Moderne Dans en Streetdance kunnen aanbieden. Maar dat betekent niet dat we nu achterover leunen! Als er een nieuwe trend verschijnt, zorgen wij dat we daar zo snel mogelijk op inspelen.

https://www.kleinkunstig.nl

Gerelateerde artikelen

De introductie van ons nieuwe smartboard

Met deze workshops haal je kinderen uit hun hoofd

Strengere eisen voor rijinstructeur opleiding