De kamervraag
Image default
Zakelijke dienstverlening

Mijn ervaring met een arbeidsdeskundig onderzoek

Sinds 2007 ben ik werkzaam bij een rechtsbijstandsverzekeraar, het liep al een tijdje niet lekker op de zaak. De werklast kwam bij velen te hoog te liggen wegens de hoge ziekteverzuimcijfers, deze leken alleen maar hoger te worden naarmate de tijd vorderde. Mijn manager heeft toen besloten om een expertisecentrum in te schakelen, Adxpert uit Ridderkerk. De eerste indruk van de meesten was vrij negatief, iedereen had de indruk dat het probleem wel op eigen kracht op te lossen viel en dat hiervoor geen derde nodig zou zijn. Ik hield me in deze discussie op de achtergrond en ben eens op zoek gegaan naar wat meer achtergrondinformatie voordat ik mijn mening naar buiten bracht. Op internet heb ik gekeken wat een arbeidsdeskundig onderzoek nu precies inhoud, ik had de indruk dat dit voor een groot deel van het personeel nog onduidelijk was.

De resultaten van mijn zoektocht naar info over arbeidsdeskundig onderzoek

Ik ben op internet, vooral op de website van Adxpert op zoek gegaan naar informatie over arbeidsdeskundig onderzoek, ik zal even kort vertellen wat ik precies gevonden heb. Allereerst werd voor mij de definitie van een arbeidsdeskundig onderzoek duidelijk, namelijk een resultaat van interne interviews met behulp van arbeidsdeskundigen met behulp van een bedrijfsarts. Ik vond deze definitie nogal vaag, wat het eigenlijk betekent is dat bij een arbeidsdeskundig onderzoek interviews worden gedaan door arbeidsdeskundigen binnen bedrijven waar een probleem speelt, vaak is dit probleem gerelateerd aan verzuim of ziekte. De resultaten van deze interviews worden bij elkaar geraapt en geanalyseerd, op basis van deze analyse worden conclusies getrokken en op basis van deze conclusies wordt een rapport opgesteld met adviezen naar de organisatie over hoe de re-integratie in zijn werk moet gaan.

Meer informatie?

Heeft u na deze beknopte uitleg over arbeidsdeskundig onderzoek behoefte aan meer informatie hierover of over andere zaken zoals loopbaanbegeleiding, Arbozaken of ander soort problemen op de werkvloer? Dan adviseer ik u om contact op te nemen met Adxpert en te vragen naar de mogelijkheden, het aanbod van hen bestaat uit een breed scala aan diensten met als doel organisaties weer te laten functioneren als voorheen.