De kamervraag
Image default
Zakelijk

Enkel glas vervangen door meervoudig glas

Wanneer u de tv aanzet, ziet u regelmatig reclames waar gesproken wordt over de mogelijkheid om energie te besparen. Er zijn meerdere mogelijkheden, maar een belangrijke is toch wel, als u nog enkel glas heeft, deze te vervangen door meervoudig glas. Het zijn vaak de oudere woningen, die nog enkel glas hebben. Wanneer u zo’n woning heeft gekocht, dan is het begrijpelijk dat u niet automatisch het geld heeft om alle ramen te vervangen, die van dubbel glas worden voorzien. In zo’n geval kunt u voor de bestaande ramen een voorzetraam plaatsen. Ook daardoor zult u al veel energie besparen.

Wanneer een expert inschakelen?

Wanneer u echter van plan bent om de energiekosten drastisch omlaag te brengen, dan is het verstandig om een expert uit te nodigen, die kan berekenen wat u kunt doen om uw woning energiezuiniger te maken. Hij zal de muren, ramen, dak en vloer berekenen. Wanneer u het overzicht krijgt, dan zult u zien dat er door de ramen met enkel glas veel energie verloren gaat. Daarom is het belangrijk om daar als eerste wat tegen te doen.

Wat doet een glaszetter in Veghel?

Wanneer u besloten heeft om de ramen met enkel glas te vervangen door dubbel glas is het verstandig om enkele aannemers uit te nodigen. Ze kunnen de kozijnen bekijken en controleren of er rotte plekken zijn. Zijn de kozijnen nog goed, dan is het vervangen van het glas niet kostbaar. Dan moeten de sponningen in de ramen alleen uitgefreesd worden. De aannemer zal eerst een offerte opmaken en aangeven wat er gedaan moet worden.

De aannemer aan wie u de opdracht geeft, heeft de kozijnen en ruiten tijdens de inspectie al opgemeten. Ook als er nieuwe kozijnen gemaakt moeten worden, wat langer duurt en kostbaarder is, dan wanneer er alleen de sponningen moeten worden uitgefreesd, wordt met uw toestemming in gang gezet. De kozijnen worden door de aannemer in de werkplaats gemaakt. De aannemer zal aan de glaszetter in Veghel de maten van het glas doorgeven, zodat deze besteld kunnen worden.

Wanneer u in Geldrop woont en dubbelglas wilt hebben

Als u in Geldrop woont en besloten heeft de ramen met enkel glas te vervangen door dubbelglas, zal de aannemer de kozijnen maken als dat nodig is. Hij heeft daarvoor aan de glaszetter in Geldrop doorgegeven wat de maten van het glas voor de ramen moeten worden. De glaszetter in Geldrop zal het glas bestellen en de oproep van de aannemer afwachten om het glas te plaatsen. De aannemer heeft dan intussen de oude kozijnen vervangen door de nieuwe. Vanaf dag één, als de kozijnen met het nieuwe glas zijn geplaatst, kunt u zien dat u veel minder energie zult verbruiken en dus minder maandelijks hoeft te betalen.

https://akkerglas.nl/