De kamervraag
Image default
Woningen

PVC tegel vloeren: dé vervanger voor klassieke tegels

Tegelvloeren zijn een klassieke keuze voor veel huiseigenaren. Het is duurzaam, gemakkelijk schoon te maken, en kan jaren meegaan met de juiste verzorging. Er zijn echter enkele nadelen aan tegelvloeren; het kan koud zijn in de wintermaanden en het wordt glad als het nat is. Steeds meer huiseigenaren kiezen nu voor PVC tegel vloeren als vervanging voor klassieke tegelvloeren. Logisch eigenlijk, het is warm in de winter, antislip en verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren en stijlen.

Wat is het verschil tussen klassiek tegel- en PVC tegel vloeren?

Klassieke tegelvloeren zijn gemaakt van keramiek of porselein. Het is een hard, duurzaam oppervlak dat vele jaren kan meegaan als het goed wordt onderhouden. PVC-vloeren zijn gemaakt van kunststof, meestal polyvinylchloride. Het is een zacht, flexibel materiaal dat minder duurzaam is dan tegels, maar wel gemakkelijk kan worden schoongemaakt en onderhouden.

Tegels worden meestal geleverd in vierkante of rechthoekige vormen, terwijl PVC tegels in een verscheidenheid van vormen en maten kunnen worden geleverd, waaronder tegels, planken en platen. Tegelvloeren worden meestal gelegd in een dambordpatroon, terwijl PVC-vloeren in elk gewenst patroon kunnen worden gelegd.

Daarnaast zijn tegelvloeren een stuk kouder, vooral in de winter en ze kunnen glad zijn als ze nat worden. PVC vloeren laten warmte een stuk beter door en zijn daardoor ideaal te combineren met vloerverwarming, en zijn ook anti-slip.

Wat te overwegen bij het kiezen van een tegelvloer materiaal

Te weten wat de juiste keuze is, is altijd lastig. Hierbij een paar dingen om rekening mee te houden als je een nieuwe vloer gaat leggen en nog twijfelt tussen klassieke tegels en PVC:

  • De kosten van de tegelvloer 

  • De plaatsingskosten 

  • Het type ondervloer dat u heeft

  • Hoe vaak de vloer nat zal zijn

  • Of u een gestructureerd of glad oppervlak wilt

5 redenen om PVC tegels te kiezen in plaats van gewone tegels

PVC vloeren zijn een prima vervanging voor klassieke tegelvloeren. Hier zijn enkele redenen waarom; 

  • PVC vloeren zijn betaalbaar en in een verscheidenheid van kleuren en stijlen verkrijgbaar.

  • PVC vloeren zijn gemakkelijk te installeren en kunnen door de gemiddelde huiseigenaar zelf geplaatst worden. 

  • PVC vloeren zijn anti-slip, wat het ideaal maakt voor natte ruimtes zoals keukens en badkamers.

  • PVC vloeren blijven warm in de wintermaanden, waardoor het een betere keuze is dan tegelvloeren in koudere klimaten.

  • Tegelvloeren kunnen glad zijn als ze nat worden, terwijl PVC tegels dat niet zijn. Dit kan een groot verschil maken als er jonge kinderen of huisdieren in uw gezin zijn.