De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Wat kan een rioolservice voor jou betekenen?

Als je in de omgeving van Etten Leur woont en last hebt van problemen binnen het riool, wil je zo spoedig mogelijk contact opnemen met de rioolservice Etten Leur Problemen met de riolering zijn nooit prettig en je wilt deze zo snel mogelijk verhelpen. Door een professionele rioolservice in te huren, zullen de problemen binnen een mum van tijd verholpen worden. Wat kan een rioolservice allemaal voor jou betekenen?

Verstoppingen in het riool ontstoppen

De meest voorkomende klacht over het riool zijn verstoppingen. Verstoppingen ontstaan doorgaans doordat er iets in de afvoer het water blokkeert. Het water kan dan moeilijker langs de verstopping stromen waardoor het water weer omhoog komt. Je herkent een verstopping dan ook aan water dat blijft staan in de wc, gootsteen of douche. Een rioolservice zal eerst kijken waar de verstopping zich bevindt en het daarna ontstoppen. Meestal ontstaan ontstoppingen doordat er iets in de afvoer terecht is gekomen. Dit zijn bijvoorbeeld vaak etensresten, haren, zeep, doekjes of andere voorwerpen. Door deze uit de afvoer te verwijderen en de leiding schoon te maken, zal de verstopping verholpen zijn. Het water kan dan weer gewoon doorstromen.

Het riool repareren

Leidingen in het riool kunnen ook kapot gaan. Dit kan gebeuren door werkzaamheden aan de leidingen of door ouderdom. Een rioolservice kan ook reparaties uitvoeren aan het riool. Een goede rioolservice gebruikt de nieuwste technieken en materialen waardoor de straat rondom het huis niet opengebroken hoeft te worden. De reparaties kunnen dus vaak snel uitgevoerd worden zonder dat andere delen beschadigd worden.

Controles en advies

Bij terugkomende problemen met het riool is het erg nuttig om het riool te laten controleren. Wanneer het riool bijvoorbeeld regelmatig verstopt raakt, kan het zo zijn dat het riool gerepareerd moet worden. Bij een controle wordt er met een speciale camera in de leidingen gekeken. Op deze manier weet de rioolservice precies waar het probleem zich bevindt. Ook zal de rioolservice advies geven over hoe je zulke problemen in de toekomst kunt vermijden.

All-round rioolservice

Wanneer je niet precies weet waar het probleem zich bevindt in het riool, kun je het beste een allround rioolservice inschakelen. Deze kunnen zowel verstoppingen oplossen als reparaties uitvoeren. Goossens rioolservice in Etten Leur voert al deze diensten uit, waardoor je altijd zeker weet dat jouw probleem op een goede manier opgelost wordt.