De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Waar gaat de Nederlander deze zomer heen?

Nu de zomer echt officieel is begonnen zijn alle gegevens over Nederlandse vakantiegangers ook weer bekend. De Nederlander gaat graag over de landsgrenzen de vakantie vieren. Wat zijn de voorkeuren van de Nederlander voor deze zomer?

Het eerste wat eigenlijk direct opvalt uit de cijfers van dit jaar is het feit dat er steeds meer en meer vakantiewoningen gehuurd worden. Dit gaat dan natuurlijk ten koste van het aantal vakanties die worden geboekt naar hotels en campings. Het is natuurlijk ook ideaal om in de zomer lekker je eigen huis te hebben op een prachtige vakantiebestemming. Geen ongemakken zoals je die zou hebben als je op de camping zou verblijven. Daarnaast heb je ook geen peperdure rekening zoals je die zou hebben als je in een hotel zou verblijven.

Als we kijken naar de bestemmingen waar Nederlanders graag een vakantiewoningen huren dan springen er echt twee landen uit en dat zijn Spanje en Italië. De populairste streek is veruit de mooie Italiaanse streek Toscane.

Je ziet ook dat steeds meer mensen een vakantiewoning laten bouwen in het buitenland. Op de lange termijn bespaar je hier natuurlijk veel geld mee en vooral wat oudere mensen hebben financieel de mogelijkheden om dit te doen. Iedereen wil dan toch ook echt een lekker zwembad bij de vakantiewoning hebben. Heel verstandig maar denk er wel aan dat je kiest voor solar lamellen ten aanzien van de afdekking. Deze lamellen zien er mooi uit en daarnaast zijn ze tegen de hitte bestendig waardoor ze niet zullen vervormen bij hoge temperaturen. Door deze lamellen blijft het water lekker schoon in de zomer en wordt het zwembad mooi beschermd tegen allerlei winterse ongemakken. Op de website lamellenafdekkingen.nl kan je veel meer informatie over dit soort lamellen inzien en over het bedrijf zelf.

 

http://www.lamellenafdekkingen.nl/