De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Een badkamer met tegels

Tegels in het algemeen en wandtegels in het bijzonder zijn het meest belangrijk voor een badkamer. Deze bepalen de sfeer in de kamer en dus ook u of anderen zich voelen en de sfeer ervaren als men de badruimte binnen stapt. Het is dan dus ook zeer belangrijk dat u de keuze van deze tegels in de badkamer goed overweegt. Wat voor sfeer wilt u creëren in uw interieur? Denk hier dus goed over na voordat u besluit om een bepaalde soort wandtegel te kopen. U kunt inspiratie opdoen door eens verschillende soorten badkamers te gaan bekijken of online inspiratie opdoen bij Bad & Design door veel voorbeelden en badkamer ideeën onder de loep te nemen die op de website zijn opgenomen. Vaak kunt u door de foto’s te bekijken al een bepaalde sfeer voelen die zo’n badkamer uitstraalt. Soms wil het u zelf niet lukken om een bepaalde sfeer te krijgen. Als dit het geval is, dan kunt u altijd nog een badkamerspecialist om raad vragen. Deze zullen u graag te woord staan!

Tips voor het plaatsen wandtegels

Niet iedereen is een expert op het gebied van wandtegels, daarom is het fijn om wat tips te krijgen op het gebied hiervan. Hierbij gaat het voornamelijk om de keuze van de kleur voor de wandtegels.
– Wit en grijs zijn bijna altijd te combineren met de rest van het sanitair. Het is als het ware een neutrale kleur en u hoeft voor de rest van de badkamermeubels hier op aan te passen.
– Als u wilt dat uw badkamer een ruimere uitstraling krijgt, dan kunt u het beste voor zachte tinten kiezen. Hierdoor lijkt uw badruimte groter. Als de vloertegels en de wandtegels in elkaar overlopen, geeft dit nog een ruimtelijker effect.
– Wilt u een ontspannen sfeer? Combineer de kleuren groen en blauw dan. Dit geeft een ontspannend effect waardoor u lekker kunt relaxen in uw badkamer.

Een ontwerptekening

Hopelijk kunnen de bovenstaande tips u helpen bij het verder vormgeven en plannen van de nieuwe badkamer en met het uitzoeken van uw nieuwe wandtegels. Als er een aantal concrete gedachten zijn gevormd over wat u wilt en niet wilt is het tijd om de badkamerspecialist te benaderen voor een ontwerptekening. Ook hier komt het element van tegels als belangrijk onderdeel van het geheel zeker in terug. 3D en een mogelijkheid om 360 graden rond te kijken maakt het allemaal mogelijk om vooraf eigenlijk uw nieuwe badruimte inclusief de sfeer en kleur al te zien. Maar het idee blijft ook daarbij dat u met de juiste tegels zeker een uitstekend resultaat zult bereiken in de badkamer!

 

http://www.badendesign.nl/tegels