De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Traprenovatie

Is het je wel eens opgevallen dat er bepaalde elementen in een woning zijn die wel opvallen als je een huis koopt, maar waar eigenlijk nauwelijks aandacht aan wordt besteed zodra het huis eenmaal gekocht is? Een trap is zo een element. Als je op zoek gaat naar een appartement, om maar een voorbeeld te noemen, dan zie je al snel of het goed onderhouden is. Een van de eerste zaken die je bij binnenkomst ziet is de gemeenschappelijke trap. Deze wordt over het algemeen onderhouden door de vereniging van eigenaren. Als zij het tijd vinden voor een traprenovatie, dan kan daar in alle openheid over gesproken worden en dan worden er knopen doorgehakt om al dan niet over te gaan tot een traprenovatie. Uiteraard hebben de bewoners daar een grote stem in, want het is immers hun geld. Als de trap er dus niet goed onderhouden uitziet, dan heb je direct een beeld van de mensen die in het pand wonen. Als er geen tijd en geld wordt besteed aan een traprenovatie, dan zullen er wel meer dingen zijn die niet goed onderhouden zijn. Als je vervolgens zelf in het pand zou wonen, dan heb je waarschijnlijk ook meer aandacht voor zaken die zich afspelen in je eigen ruimte, in je eigen appartement. Dan let je meer op het schilderen van de muren van je woonkamer dan op het opnieuw stofferen van de trap, waar je eigenlijk alleen maar overheen loopt om jouw eigen woning te bereiken. Daar is ook helemaal niks mis mee, maar geloof het maar van ons, het gaat je wel degelijk opvallen als je een traprenovatie uit laat voeren. Met een traprenovatie zorg je voor een prettige sfeer, direct bij binnenkomst van jouw appartementen complex. Je bent je er misschien niet altijd even sterk van bewust, maar een trappenhuis heeft altijd een bepaalde sfeer die je met je meeneemt zodra je het pand betreedt.

Waarom zou ik een traprenovatie laten uitvoeren?

Dit betekent dus ook dat je het onbewust met je meeneemt als de trap er niet uitziet of als je je onbewust steeds meer ergert aan de scheuren die in de treden zitten of de slijtage die zich voordoet aan het tapijt. Natuurlijk is er geen geld in het potje van de vereniging van eigenaren om altijd maar alles te laten doen. Dat is niet meer dan logisch, maar het is wel zaak dat je ongelukken voorkomt. Zorg er dus wel voor dat je trap veilig blijft en reserveer elk jaar een bedrag voor onderhoud van de trap. Je kan er altijd voor kiezen om eens in de zoveel jaar over te gaan tot een traprenovatie. Op deze manier weet je zeker dat alles weer in goede staat is en weet je zeker dat de trap weer een paar jaar mee kan. Met een traprenovatie krijg je weer het gevoel dat je in een nieuw trappenhuis binnenkomt en krijg je weer het gevoel van veiligheid. Je hoeft na een traprenovatie niet meer bij elke stap die je zet op te letten. Je hoeft niet meer bij elke trede die je opgaat op te letten of je niet op een losse trede stapt of dat je niet op de gladde trede stapt waar de antislipstrook vanaf is gegaan. Het punt bij een appartementencomplex is dat de trap gedeeld wordt door meerdere mensen. Daarom wordt niet snel gedacht aan een traprenovatie. Er moet altijd iemand zijn die het initiatief neemt om een traprenovatiebespreekbaar te maken. Niemand wil natuurlijk overkomen als de zeurpiet die het trappenhuis niet goed genoeg vindt en niemand wil verantwoordelijk zijn voor de uitgave van kosten voor een traprenovatie die misschien nog niet helemaal nodig was. Wat dat betreft is een trap een klein beetje een ondergeschoven kindje. Iedereen is zich bewust van het belang van bijvoorbeeld:

  • goed geschilderde kozijnen, anders gaat het rotten en krijg je kou en regen binnen;
  • mooi geschilderde muren, anders ziet je woning er niet uit
  • knappe deuren, die maken toch een huis af;
  • een knap onderhouden tuin of balkon, dat geeft altijd toch een gezellig sfeertje.

 

Het is makkelijker dan je denkt

Het zijn maar een aantal voorbeelden van zaken die over het algemeen voorrang krijgen boven een traprenovatie. Nogmaals, dat is totaal geen verwijt en het is logisch te verklaren. Uit ervaring weten wij echter dat het onderhouden van een trap zeer zeker de moeite waard is. Daarom maken we je er graag op attent dat de mogelijkheid aanwezig is tot het inschakelen van een specialist voor alle zaken die maar met trappen en een traprenovatie te maken hebben. Je kan eenvoudig surfen naar de webpagina Intven-traprenovatie.nl en daar vind je direct de diverse mogelijkheden die aangeboden worden. Zo zie je ook direct wat er allemaal mis kan zijn met de trap en waar je op moet letten. Natuurlijk kan je ook altijd terecht met vragen. Er staan altijd mensen klaar met verstand van zaken, die je graag van advies voorzien en die je helpen in geval van vragen of problemen. Je kan eenvoudig contact opnemen via het contactformulier. Maar je kan ook direct kiezen om een offerte aan te vragen. Hiervoor kan je het offerteformulier invullen. Er wordt een aantal vragen gesteld waar je een antwoord op kan geven. Op deze manier is direct duidelijk om wat voor soort trap het gaat en welke kosten een traprenovatie met zich zou meebrengen.

http://www.intven-traprenovatie.nl/