De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Op zoek naar rolgordijnen? Alles wat je moet weten!

Rolgordijnen zijn één van de meest bekende en voorkomende type raamdecoratie. Dit is natuurlijk niet zomaar, rolgordijnen zijn erg populair vanwege de vele voordelen die ze met zich meebrengen. Rolgordijnen zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties, hierdoor sluit er altijd een rolgordijn aan op iedere ruimte in huis. Rolgordijnen zijn beschikbaar in een verduisterende, lichtdoorlatende en transparante stof.

 

Drie transparanties

Verduisterende rolgordijnen komen meestal voor in de slaapkamer. Ze kunnen een ruimte volledig verduisteren en een kamer afsluiten van al het licht dat van buiten komt. Dankzij de dikke stof kun je genieten van een verduisterende, donkere kamer en een goede nachtrust. Naast het licht tegen houden, hebben verduisterende rolgordijnen ook een isolerende en warmte werende functie. Er wordt een isolerende laag gecreëerd dankzij de stilstaande lucht tussen het rolgordijn en het raam. Daarnaast helpt natuurlijk ook de dikke stof van verduisterende rolgordijnen.

 

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn de perfecte combinatie tussen privacy en lichtinval. Deze transparantie bestaat namelijk uit een semi-transparante stof die ervoor zorgt dat je niet door de stof heen kunt kijken maar dat deze wel genoeg licht doorlaat. Deze rolgordijnen komen vaak voor aan de straatkant van een woning, dit omdat je hiermee voorkomt dat mensen bij je naar binnen kunnen kijken. Dankzij de lichtinval dat er wordt doorgelaten is er altijd genoeg licht in huis. 

 

Met transparante rolgordijnen creëer je veel ruimte en een open kamer. Er komt veel licht binnen wat zorgt dat een ruimte een groot en open beeld krijgt. Het is mogelijk om door deze stof heen te kijken, daarom zie je deze vaak bij woningen met een mooi uitzicht naar buiten of uitkijk op de tuin. 

 

Duo rolgordijnen als beste combinatie

Naast de drie bovenstaande transparanties zijn er ook duo rolgordijnen. Deze bestaan uit een afwisseling tussen lichtere en donkere stofstroken. Met deze afwisseling breng je veel leven en sfeer in een ruimte. Duo rolgordijnen zijn beschikbaar in diverse kleuren waardoor ze aansluiten op iedere huisstijl. Ze worden ook wel roljaloezie, zebra gordijn of multishade genoemd. Met duo rolgordijnen krijg je nog meer controle en invloed over de lichtinval. Met deze afwisselende stofstroken bepaal je eenvoudig je lichtinval en privacy. Een duo rolgordijn geeft een moderne en luxe sfeer in huis. Met deze tijdloze uitstraling hoef je voorlopig niet op zoek naar andere raamdecoratie, want op duo rolgordijnen raak je nooit uitgekeken.