De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

De verschillen tussen siliconenkit en acrylaatkit

Voegkits zijn een prachtig product en enorm breed inzetbaar. Er zijn veel verschillende soorten kit op de markt, ieder met hun eigen toepassing en voordelen. Niet iedere kit is voor iedere klus te gebruiken. Daarom is het verstandig om goed het verschil te weten. De meest gebruikte kitsoorten zijn siliconenkit en acrylaatkit. Om erachter te komen welke voegkit het beste bij jouw klus past, leggen wij je uit wat het verschil is tussen deze kitsoorten en voor welke klus de kitsoort het meest geschikt is.

Siliconenkit

Siliconenkit wordt veel gebruikt in keukens, badkamers en andere sanitaire ruimte. Je gebruikt siliconenkit om naden en voegen te vullen en om verbindingen te dichten. Siliconenkit hecht goed op vrijwel ieder glad oppervlak en heeft als voordeel dat het zeer elastisch is. Hierdoor worden scheuren in de voegen voorkomen. Een ander voordeel van siliconenkit is dat het water- en schimmelafstotend is. Daarnaast verkleurd siliconenkit niet, waardoor het er jarenlang mooi wit uit zal zien, en kent siliconenkit in de meeste gevallen een goede UV-bestendigheid. Een nadeel van siliconenkit is dat het niet overschilderbaar is. Het is dus belangrijk dat je direct de juiste kleur kiest.

Acrylaatkit

Een voegkit die wel overschilderbaar is, is acrylaatkit. Acrylaatkit droogt zeer snel en is zodra het gedroogd is gewoon overschilderbaar. Hierdoor kun je de kitrand iedere kleur geven die je wilt en naden onzichtbaar over laten gaan in het oppervlak. Acrylaatkit is minder elastisch en minder waterafstotend dan siliconenkit. Hierdoor is deze voegkit voornamelijk geschikt voor kieren en voegen die weinig bewegen. Denk hierbij aan kieren en voegen bij raamkozijnen, deurkozijnen, trappen, plinten, plafonds, lambrisering en meer.

https://www.lijmshop.be

Gerelateerde artikelen

Loungen in de tuin

De geboorte van de Jacuzzi

Duurzame gevelbekleding laat uw gebouw stralen