Park- en tuinmachines zijn niet vergelijkbaar met de machines die voor particulier gebruik bij bijvoorbeeld de grote doe-het-zelf-zaken worden verkocht. De machines worden weliswaar ook door particulieren gebruikt, maar hebben een veel groter vermogen, meer capaciteit en meer mogelijkheden dan de standaard machines. De gebruikers van dit soort machines zijn vaak de mensen die de groenvoorziening in gemeenten onderhouden, manegehouders, veehouders, grote bedrijven, al met al organisaties die te maken hebben met een grote oppervlakte aan grond die op een bepaalde manier moet worden onderhouden. Dat kan zijn vegen, maaien, verticuteren e.d.. Lees meer op onze website.                            

Waar vind ik zo’n professionele machine

Deze machines worden bij dealers verkocht die verschillende professionele merken verkopen. De machines zijn voor zwaar en langdurig gebruik geschikt. Denk hierbij aan veegmachines, hakselaars, motormaaiers en bijvoorbeeld aanbouwwerktuigen voor quads en ATV’s. Toch is het niet zo dat alleen professionals gebruik maken van dit soort machines. Ook particulieren met een groot oppervlakte aan grond maken er graag gebruik van. Ook zijn deze machines robuuster dan de huis-tuin-en-keuken machines die u in de grote bouwmarkten vindt. Ze hebben meer mogelijkheden en kunnen worden uitgevoerd met vele accessoires. Praktisch alle machines lopen op benzine.

Enkele voorbeelden van park- en tuinmachines

Een voorbeeld van een parkmachine is bijvoorbeeld een veegmachine. Deze worden door talloze bedrijven en organisaties gebruikt. Neem bijvoorbeeld een tennisvereniging. Zo’n veegmachine is onmisbaar om de banen schoon te houden. Er zijn diverse borstels voor verschillende doeleinden. Van zachte tot gootborstels. De veegmachine veegt ook direct langs de muur en verwijdert onder andere mos. In de winter kan zo’n veegmachine met een sneeuwschuiver worden uitgerust en is de sneeuw van paden, lanen en velden zo verdwenen. De banden kunnen al dan niet worden voorzien van sneeuwkettingen. Wordt het snel donker, dan kan de machine met een koplamp worden uitgerust.