Om bomen te kappen in Den Haag is een andere werkwijze vereist dan bij het kappen van bomen op in meer dunbevolkte gebieden. Allereerst moet u natuurlijk de veiligheid rondom het kappen in overweging nemen. Als u bomen wilt kappen in de drukke straten van Den Haag zijn er altijd veel mensen op de been. Ook staan de gebouwen allemaal dichter op elkaar waardoor er minder ruimte is om de boom na het kappen gecontroleerd te laten vallen. Ten tweede is snelheid van belang! Het is namelijk niet handig om een druk kruispunt in Den Haag af te sluiten om de bomen te kappen. Om dit op veilige en snelle wijze te doen, is het verstand om de techniek stobbenfrezen toe te passen na het kappen van bomen in Den Haag.

Vertrouw op de expert in groenprojecten

Groenprojecten Madestein is sinds 1960 een expert in groenprojecten. Gestationeerd zijn in de omgeving van stedelijk gebied heeft ervoor gezorgd dat de werknemers van dit bedrijf van alle markten thuis zijn. Grote of kleine projecten en in grote ruimtes of kleine ruimtes, ze kunnen het allemaal. Bomen kappen in Den Haag gaat tegenwoordig via het knippen van de zijtakken alvorens de grote stam om te zagen. Door het knippen van de zijtakken kan de boom in zijn geheel en gecontroleerd verwijderd worden en is er minder risico aanwezig dat de boom richting de verkeerde kant valt. Groenprojecten Madestein weet wat veiligheid is en houdt zich aan alle voorschriften als het gaat om bomen kappen in Den Haag.

Stobbenfrezen is finishing touch

Na het knippen en kappen van bomen is het tijd voor de laatste stap: stobbenfrezen. Heeft u wel eens van dit woord gehoord? Stobben komt van het woord ‘stobbe’, ook wel de overgebleven stronk van de gekapte boom genoemd. Het frezen gaat over het versnipperen en gladmaken van de boom en bodem. Stobbenfrezen in zijn geheel is dan ook het verwijderen van de stronk door het hout te versnipperen tot ver in de grond. Dit kan een normale kettingzaag niet doen, dus wordt er een speciale freesmachine gebruikt. Zo heeft u meteen de mogelijkheid om het stuk grond te gebruiken dat door de stronk vrij is.