De kamervraag
Image default
Vakantie

Kamperen met je kind? Welke spullen mag je niet vergeten?

Op vakantie gaan en kamperen is voor veel kinderen een geweldige vakantie. Kinderen kunnen lekker hun ding doen op de camping, en ontmoeten ook veel andere kinderen waar zij mee kunnen spelen. Veel campings hebben daarbij ook een animatieteam, en daar kan je kind ook terecht voor leuke activiteiten. Als ouder is het ook fijn dat je samen met je partner ook je eigen dingen kan doen, en niet steeds je kind moet vermaken. Wel is het verstandig om een lijst te maken met spullen die je nodig hebt voor je kind. Deze punten worden verder in dit artikel besproken, en dit moet zorgen dat je zelf een goede lijst kan opstellen voordat je op vakantie gaat.

Spullen voor de reis

De reis naar de bestemming zal in veel gevallen met de auto zijn, en deze reis duurt vaak erg lang. Daarom is het goed om hiervoor voldoende spullen mee te nemen. Ten eerste is het voor kleine kinderen belangrijk om een autostoeltje te hebben. Daarnaast is een zonnescherm belangrijk zodat je kind makkelijk kan slapen, en niet steeds met zijn of haar gezicht in de zon zit. Verder is entertainment en vermaak ook belangrijk voor op de achterbank. Tegenwoordig doen veel kinderen van alles met tablets of andere apparaten. Het kan handig zijn om van te voren een film te downloaden die dan te kijken is voor onderweg. Verder zijn stripboeken, tijdschriften of puzzels ook nog steeds een aanrader. Met deze spullen zorg je ervoor dat je kind niet uren lang naar een beeldscherm zit te staren. Verder heb je ook eten en drinken nodig en zijn doekjes ook belangrijk om mee te nemen. Kleine kinderen eten en drinken niet even netjes, en dan is het fijn om handjes en mond schoon te kunnen maken.

Slapen op de camping

Voor het slapen op de camping heb je ook verschillende spullen nodig. Zo heb je een slaapmat of een luchtbed , een kussen, hoeslaken, slaapzak en natuurlijk de tent nodig. Verder is het ook handig om de favoriete knuffel van je kind mee te nemen. Zonder de favoriete knuffel komt je kind op een andere locatie misschien minder goed in slaap. Ook is het handig om een zaklamp mee te nemen voor je kind. Kinderen kunnen soms bang worden in de tent in de nacht, en een zaklamp kan voor veiligheid zorgen.

Vermaak voor op de camping

Naast het vermaak voor in de auto, is er ook vermaak nodig voor op de camping. Campings hebben vaak al veel vermaak, maar zelf wat meenemen is ook belangrijk. Zo kan je denken aan een bal, zwembandjes, vakantieboek of een tekenblok met potloden of stiften.

Kleding

Voor je kind moet je natuurlijk ook genoeg kleding mee nemen. Je kind zal veel buiten zijn, en veel spelen dus de kleding zal ook snel vies worden. Daarom is het verstandig om extra setjes mee te nemen. Verder mag je de zwemkleding, kleding voor warm weer en kleding voor koud weer niet vergeten. Kijkend naar het schoeisel, is het belangrijk dat je daar ook verschillende in meeneemt. Zo zijn slippers belangrijk, normale schoenen, maar sandalen kunnen ook handig zijn. Jongens en meisjes sandalen zorgen voor stevigheid aan de voeten, en toch ook voor de bewegingsvrijheid en luchtigheid.

Verzorgingsproducten

Verzorgingsproducten zijn ook erg belangrijk om mee te nemen. Denk hierbij aan zonnebrand, EHBO set, shampoo, handdoeken en een tandenborstel met tandpasta. Deze spullen mag je als ouder niet vergeten. Gelukkig kan je veel van deze producten ook nog krijgen in de winkels op vakantie. Dus als je iets vergeten bent, kan je daar altijd nog terecht.