De kamervraag
Image default
Tuin en buitenleven

Wat maakt de beukenhaag zo populair?

De beukenhaag is een enorm populaire plant, die veel wordt gebruikt als tuinafscheiding. Menig Nederlander heeft de haag in zijn tuin staan. Dat is helemaal niet zo gek, want de haag heeft behoorlijk wat voordelen. Wat de voordelen van deze beukenhaag dan zijn? Dan vertellen we in het artikel hieronder.

Verschillende kleuren

De beukenhaag is in verschillende kleuren te krijgen, zo heb je een rode en een groene variant. Er is dus altijd een kleur die goed bij jouw tuin past. Ga je voor een frisse, lichte tuin? Dan kun je het beste voor de groene versie kiezen. Wil je je tuin wat meer warmte en sfeer geven? Kies dan voor de rode beukenhaag.

Niet te duur

Een beukenhaag is niet duur. Dankzij de lage prijs van de beukenhaag, is het relatief goedkoop om een flinke heg te plaatsen. Zo kun je, ook wanneer je niet zo’n groot budget hebt, genieten van een prachtige, groene, natuurlijke tuinafscheiding. 

Makkelijk te onderhouden

Naast het feit dat een beukenhaag niet duur is om te planten, is deze ook nog eens erg gemakkelijk om te planten. De haag zit zo in de grond en heeft, ook na het planten, niet bijzonder veel verzorging nodig. Het is het beste om de haag twee keer per jaar te bemesten en te snoeien. Heb je dit gedaan, dan is er verder weinig meer waar je rekening mee moet houden. De beukenhaag is een harde plantensoort die niet snel ziek wordt en er zijn slechts een paar ziektes en plagen die je haag schade kunnen doen. Als je deze problemen vervolgens snel behandeld, is er amper blijvende schade voor je haag.

Mooie afscheiding

Als laatste: een beukenhaag is simpelweg gewoon een hele mooie, natuurlijke afscheiding voor je tuin. De haag blijft het hele jaar mooi. In de herfst worden de bladeren langzaam bruin, maar ze vallen niet af, waardoor de haag vol blijft en men er niet zomaar doorheen kan kijken. Een beukenhaag is daarbij de perfecte leefomgeving voor vogeltjes en andere insecten, waardoor je ook de biodiversiteit in je tuin een boost geeft.