De kamervraag
Image default
Onderwijs

Werken op een Middelbare School

Heb jij je docentenopleiding diploma op zak? En wil je graag aan de slag bij een Middelbare School? Dan zijn er een aantal dingen waar je over na moet denken voordat je gaat solliciteren. Het is natuurlijk belangrijk dat je niet te veel reistijd hebt om naar je werk te komen. Maar er zijn daarnaast ook andere zaken waar je over na moet denken. 

Opleidingsniveau

Er zijn verschillende soorten opleidingsniveaus die worden aangeboden op de Middelbare School. Bedenk aan welk opleidingsniveau jij graag les wilt geven en het beste bij jou past. Er zitten grote verschillen in de manier van lesgeven op de verschillende opleidingsniveaus. Het is daarom belangrijk om te bedenken welke manier het beste bij jou past. 

Collega’s

Naast de leerlingen is het ook belangrijk om fijne collega’s te hebben. Met collega’s kun je sparren over lesmethoden of kun je overleggen over een bepaalde leerling. Daarnaast kun je elkaar helpen met problemen. 

Werksfeer

Ook de werksfeer moet bij je passen. Wordt er formeel met elkaar omgegaan of is het een meer informele school. Is het heel hiërarchisch of zit iedereen op dezelfde lijn? Bedenk goed wat bij je past en maak een checklist van punten die jij belangrijk vindt. 

Lesmethode

Als laatste moet je onderzoeken welke lesmethoden bij jou past. De lesmethode kan erg verschillen tussen verschillende scholen. Ben je opzoek naar een school waarbij de lesuren langer zijn, zodat je meer tijd kunt besteden aan begeleiding tijdens de opdrachten? En ben je opzoek naar een school met kleinere klassen, zodat je meer persoonlijke begeleiding kunt geven? Bekijk dan eens de vacatures van SvPO! Deze school is gericht op het geven van persoonlijk onderwijs en geeft les aan klassen met maximaal 16 leerlingen.

https://www.devogids.nl/28561/svpo-utrecht/

Gerelateerde artikelen

Strengere eisen voor rijinstructeur opleiding

Dansworkshops in het kader van CKV

De introductie van ons nieuwe smartboard