De kamervraag
Image default
Media

Waarom is het aan te raden om goed onderzoek te doen naar alle soorten televisies van dit moment

Opgroeien in de jaren ’80, het kopen van een TV was eenvoudig. Mijn vader reed naar de plaatselijke elektronicawinkel en koos de goedkoopste. Hij bracht hem mee naar huis in zijn Chrysler stationwagon en plaatste hem trots voor de bank van de familiekamer. We gaven niet om specs – Mam was gewoon blij om naar haar middag soaps te kijken.

Tegenwoordig kun je echter een scala aan nieuwe televisies kopen, denk daarbij bijvoorbeeld aan een OLED televisie, of een van de bekendere en nieuwe QLED televisie modellen die erg populair zijn bij veel Nederlanders. Het is alleen wel slim om goed onderzoek te doen.

  • Nu is de koopervaring veranderd. Het winkelend publiek heeft hogere kwaliteitsnormen. Maar met een veelheid aan opties en technologieën om uit te kiezen, is er meer huiswerk nodig.
  • Dus, voordat je op “kopen” klikt, laten we je op de hoogte brengen van de nieuwste modewoorden en technologieën. Lees verder en wees er zeker van dat u geen verouderd stuk troep krijgt (high definition, iemand?). Na het begrijpen van alle lingo hier, beloven we dat je je net zo vertrouwd zult voelen als een vader in 1985.

Wat is 4K-resolutie? 6K? 8K? En welke schermresolutie heeft u nodig?

De resolutie is belangrijk en het is het eerste waar elke koper rekening mee moet houden. Waarom? Ooit een foto genomen op uw smartphone en heel dichtbij ingezoomd? Het wordt allemaal wazig, nietwaar? Die vage kleine puntjes van kleur worden pixels genoemd. En als het gaat om de kwaliteit van de foto’s, hoe dichter bij de pixels, hoe levensechter de dingen worden. Dat heet ‘hoge resolutie’.

Dezelfde regels gelden voor uw TV. Hoe hoger de resolutie, hoe beter.

Het komt er op neer: Koop een 4K TV, ook wel bekend als een Ultra High Definition (UHD) TV. Het biedt vier keer de resolutie van HD TV. Met acht miljoen pixels heb je genoeg resolutie om je een beeld te geven dat de moeite waard is om naar te kijken in het Super Bowl weekend. U kunt op een 6K of 8K wachten tot de filmmakers de achterstand inlopen.

https://internetvergelijken.org