De kamervraag
Image default
Marketing

Waarom zou je conversie ratio optimalisatie inzetten?

Waarom zou je als bedrijf beginnen aan conversie optimalisatie? Simpel, om je conversies te verhogen. Iedereen die een website of een webshop heeft kan niet ontkomen aan CRO. Conversies beperken zich niet tot een specifieke actie, ze zijn er namelijk in verschillende vormen. Als een website bezoeker overgaat tot actie, aanvragen van een offerte, producten aan het winkelmandje toevoegen, of via de mobiel het telefoonnummer aanklikken om te bellen, dan worden deze handelingen conversies genoemd. Vrij vertaalt zijn conversies doelen en elke pagina op jouw website heeft een doel.

Advertenties kosten geld

Als je het maximale wilt halen uit je adverteerkosten dan heb je bezoekers nodig die via deze advertentie op jouw website overgaan tot actie of converteren. Heeft jouw website of webshop te weinig conversies gehaald? Dan kun je investeren in Google AdWords en je uitgaven verdubbelen, maar dit is niet bepaald goedkoop. De conversies zijn misschien wel omhoog gegaan, maar de kosten ook.

Zit er een schil contrast tussen je uitgaven en de marges? Dan is er nog een andere optie: het verbeteren van je conversieratio. Het conversieratio kan al worden verhoogd als er een paar aanpassingen worden gedaan. Met andere woorden, je kunt zonder meer te betalen meer conversies uit Google Ads halen.

AdWords wordt daarnaast natuurlijk ook steeds slimmer. Als bezoekers sneller overgaan tot een conversie op jouw website dan wordt dit opgepikt. Je relevantiescore gaat met iedere uitgevoerde conversie omhoog. Op de lange termijn hoef je dus minder te investeren voor een hoge positie omdat de relevantiescore van je website dus omhoog gaat.

Online marketing voor het beste rendement

Met Digital Marketing krijg je niet alleen een samenwerking met een betrouwbare, gecertificeerde en flexibele partner, maar haal je ook een resultaat gerichte ondernemer in huis. Ben je benieuwd of jouw website conversie optimalisatie nodig heeft? Vraag snel een vrijblijvend adviesgesprek aan en laat jouw online marketing naar het volgende niveau tillen!

https://wj-digital-marketing.nl/

Gerelateerde artikelen

Autoriteit opbouwen voor je website

Content marketing verstrekt je onderneming meer rendement

Een stoere eettafel voor elke inrichting