De kamervraag
Image default
Kinderen

Alles wat u moet weten over luiers

Als je een baby verwacht of er al een hebt, is één ding zeker: je zult veel luiers verschonen. Bij het verschonen van de luier van je baby heb je de perfecte gelegenheid om met je kind te communiceren door te praten, zingen en gezichtsuitdrukkingen te maken. Door dit te doen, kunt u de relatie van uw kind met u koesteren en tegelijkertijd zijn of haar groei en ontwikkeling bevorderen. U zult merken dat u allebei kunt genieten van de tijd die u samen doorbrengt, terwijl u de signalen van uw baby leert kennen en rustgevende methoden aanbiedt. Hier zijn enkele van onze top aanbevelingen om u te helpen bij het verwisselen van luiers.

Verzamel je veranderende benodigdheden

De meerderheid van de ouders is het erover eens dat luiers sneller en eenvoudiger is in een goed ontworpen kleedruimte. Houd de benodigde items bij de hand op planken in de buurt om ze buiten het bereik van de baby te houden. Luiers, babydoekjes en crème of zalf voor luieruitslag zijn allemaal noodzakelijke items. Geef je baby iets om naar te kijken terwijl hij wordt verschoond, zodat hij niet gaat wiebelen of zich druk maakt. Sommige ideeën omvatten een onbreekbare spiegel of een levendige foto die in de buurt hangt. Als de baby later dingen kan pakken, leg dan geliefd speelgoed of een boek met zachte kaft in de buurt.

Wees voorzichtig met je kind

Luieruitslag, vaak bekend als irritatie in het geluierde gebied, kan zelfs optreden bij de meest bekwame en voorzichtige luierwisselingen. Met een piekincidentie tussen de leeftijd van 9 en 12 maanden, is dit soort irritatie een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij zuigelingen. Overmatig vocht van de huid en langdurig contact met irriterende stoffen die in uitwerpselen en plassen worden aangetroffen, kunnen huidafbraak veroorzaken, wat irritatie en de ontwikkeling van huiduitslag kan veroorzaken. Bovendien, wanneer urine en ontlasting worden gecombineerd, wordt ammoniak geproduceerd, wat de pH van de huid verhoogt en het risico op irritatie verhoogt. Daarom is het van cruciaal belang dat de huid in het gebied met luiers droog en vrij van urine en ontlasting wordt gehouden. Volgens medische professionals is het droog houden van de huid van een baby een uitstekende manier om luieruitslag te voorkomen. Controleer luiers daarom regelmatig en vervang ze voorzichtig zodra ze zelfs maar een schijn van vochtig maken.