De kamervraag
Image default
Industrie

Deze expert maakt systemen voor machineveiligheid op maat

Als u de machineveiligheid bij u op de werkvloer verbetert, verkleint u de kans op bedrijfsongevallen aanzienlijk. Zo voorkomt u gezondheidsproblemen voor uw werknemers en voorkomt u dat uw personeel niet meer voor u kan werken. Restutech verkoopt hoogwaardige veiligheidsvoorzieningen waarmee u de werkvloer weer een stuk veiliger maakt. Zo vindt u in hun aanbod bijvoorbeeld een safety switch, die een noodstop forceert als een onderdeel van een machine onverwachts geopend wordt of iets te dicht in de buurt komt van bepaalde bewegende onderdelen.

Veiligheid op de werkvloer bevorderen

Werkgevers zijn verplicht om veiligheidsmaatregelen te implementeren op de werkvloer, om goede  arbeidsomstandigheden te bevorderen. Werk met zware, bewegende en gevaarlijke machines dienen bijvoorbeeld voldoende moeite te stoppen in machineveiligheid. Dat houdt in dat alle werknemers op de vloer op de hoogte worden gebracht van eventuele veiligheidsrisico’s en dat er systemen of installaties worden geplaatst die het heft in handen kunnen nemen wanneer personen dat niet kunnen. Een voorbeeld van zo’n systeem is de safety switch. Dit systeem schakelt machines in milliseconden uit wanneer iets of iemand bijvoorbeeld te dicht bij bewegende onderdelen komt. Er zijn ook veiligheidsschakelaren in de vorm van matten die machines stilzetten als iemand op de mat gaat staan. Bij deze aanbieder kiest u uit een breed aanbod aan betrouwbare oplossingen. Zit de juiste optie voor uw bedrijf er niet tussen? Dan kunnen zij voor u ook een systeem op maat maken. Naast veiligheidsschakelaars, bieden zij u andere veiligheidsvoorzieningen aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan noodstopknoppen, hekken en lichtschermen. Bekijk het aanbod online en denk na over de juiste oplossingen voor uw bedrijf.

Doe een bestelling door contact met ze opnemen

Bent u geïnteresseerd in een safety switch of andere installaties die machineveiligheid bevorderen? Of wilt u liever een veiligheidssysteem op maat laten maken? Neem in beide gevallen contact op met Restutech. Deze professionals vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor uw werkvloer.