De kamervraag
Image default
Hobby en vrije tijd

Het najagen van geluk

Sinds het begin der tijden hebben mensen over de hele wereld enkelvoudige doelen nas gestreeft: eerst was het voortplanting, toen was het geld, nu is het geluk. Van de uitvoerende macht op Wall Street, tot de schaapherder op de landelijke vlaktes van Kenia, tot de moeders in China, we zijn allemaal gedreven door het onophoudelijke verlangen om gelukkig te zijn.

Wat we eten, dragen en doen zijn allemaal uitingen van ons streven naar geluk. Dat geldt ook voor de boeken die we kopen, de shows die we bekijken, de horoscoop die we lezen en de relaties die we nastreven. Maar als de mensheid er sinds het begin naar heeft gezocht, waarom is geluk dan ongrijpbaar? Hadden we het niet moeten vinden? We zijn tenslotte naar de maan gegaan, hebben dodelijke ziekten genezen en talloze ontdekkingen gedaan op elk gebied dat u maar kunt bedenken. Kennis is onmiskenbaar toegenomen, maar de realiteit is dat geluk dat niet is.

Dit inspireerde mijn lange, onzekere reis om de geheimen van geluk te ontdekken. Dag in dag uit, maand na maand, zat ik voor wetenschappers, heiligen en wijzen – intellectuele en spirituele zwaargewichten, oud en hedendaags.

Wetenschappers zeiden dat plezier de sleutel was, zeiden wijzen, terwijl heiligen werk zeiden en enkelen zelfverloochening zeiden. Terwijl ik de waarheid vond in veel van hun punten, herinnerde ik me na veel contemplatie het verhaal van koning Salomo, die volgens de Bijbel de wijste en rijkste man in de geschiedenis was. Hij had al het bovenstaande, maar hij wanhoopte uiteindelijk: “Helemaal zinloos! Alles is zinloos.” Zijn streven naar geluk eindigde ellendig, omdat hij gefocust was op zijn geest en lichaam maar soms vergat zijn ziel te koesteren. Ik kwam tot de conclusie dat, aangezien mensen zijn samengesteld uit geest, lichaam en ziel, we alle drie moeten koesteren om ons hoogste geluk te bereiken.

Geest

Je kunt geen gelukkig leven leiden met droevige gedachten. Tijdloze wijsheid  stelt dat we worden wat we denken. Het spreekt dus vanzelf dat blije gedachten bijdragen aan een gelukkig leven.

Lichaam en horoscoop Steenbok

Onderzoek heeft aangetoond dat de hersenen serotonine produceren, een chemische stof die bijdraagt aan ons geluk en welzijn. Wanneer we oefenen, produceren onze lichamen ook endorfines, chemicaliën die stress verminderen en onze perceptie van pijn verminderen. Het is duidelijk dat wanneer we goed voor ons lichaam zorgen, ons lichaam goed voor ons zorgt.

De ziel en sterrenbeeld Waterman

De ziel is het hoogste deel van ons, en als het wordt gekoesterd, valt al het andere – geluk, voldoening en blijvende vreugde – op zijn plaats.

Om je te helpen op je geluksreis zijn hieronder tien inzichten die ik heb opgeroepen. Geniet ervan!

1. Wat je zoekt voor anderen die je voor jezelf vindt.
2. Een hart vol vreugde is beter dan een hand vol munten.
3. Kiezelstenen die je vreugde brengen zijn beter dan diamanten die je verdriet bezorgen.
4. Wanneer er slechte dingen met je gebeuren, wees wijzer, niet verbitterd.
5. De schoonheid die in je zit is groter dan de lelijkheid die om je heen is.
6. Als je boos naar bed gaat, heb je jezelf beroofd van een kans om gelukkig te worden.
7. Het loslaten van verdriet geeft je genoeg kracht om geluk te dragen. Het loslaten van woede geeft je genoeg kracht om vriendelijkheid te dragen. Angst loslaten geeft je genoeg kracht om hoopvol te zijn. Het loslaten van wrok geeft je genoeg kracht om dankbaarheid te dragen. Het loslaten van teleurstellingen geeft je voldoende kracht om blijdschap te dragen. Het loslaten van hebzucht geeft je voldoende kracht om tevreden te zijn.
8. Liefde en horoscoop Vissen reduceert verdriet, verdeelt moeilijkheden, voegt zegeningen toe en vermenigvuldigt vreugde.
9. Geluk kan niet met geld worden gekocht, kan niet door macht worden gerealiseerd en kan niet door eer worden verdiend; maar het kan gewonnen worden door vriendelijkheid, opgegaan in naastenliefde, bereikt door goedheid en bereikt door liefde.
10. Plezier zal je dagenlang gelukkig maken. Rijkdom zal je wekenlang gelukkig maken. Eer zal je jarenlang gelukkig maken. Liefde zal je een levenlang gelukkig maken.

Bron:
Zodiac Horoscoop

https://zodiac-horoscoop.nl