De kamervraag
Image default
Hobby en vrije tijd

DIY met weckpotjes

Een leeg weckpotje moet je nooit zomaar weggooien. Je kan er zelf hele leuke dingen van maken. Om je een beetje een idee te geven zijn geven we je hier een paar leuke en inspirerende DIY-tips.

Met een sticker of een beetje verf maak je er een leuke voorraad pot van

Weckpotjes zijn ideaal om als voorraad pot in je kast te gebruiken. Bloem, bakmeel, suiker of pasta kan je hier heel goed in bewaren. Je kan op de weckpot een mooi etiket plakken en daarop schrijven wat er inzit. Wat ook kan is een beetje schoolbordverf of krijtverf nemen en daarmee een klein stukje op de weckpot schilderen. Dan kan je met een krijtje opschrijven wat erin zit.

Met verf maak je een supermooi sfeervol windlicht

Een weckpot is ook ideaal om er een mooi windlicht van te maken. Leg er wat gekleurde steentjes, schelpjes of wat fijn zand onderin. Zet er vervolgens een kaars of waxine lichtje in. Om je windlicht nog mooier te maken kan je op de weckpot zelf nog wat schilderen. Neem bijvoorbeeld wat witte of glitter verf en schilder een paar figuren, tekens of symbolen op de weckpot. Dat geeft een extra mooi effect als je het kaarsje aansteekt.

Maak er opberg pot van voor al je naaibenodigdheden

Een weckpot is ook heel geschikt als opberg pot. Je kan er als voorbeeld je naai benodigdheden in opbergen. Boven op het deksel kan je een speldenkussen maken. Kijk even welke lijm hier het meest voor geschikt is en lijm een standaard of een zelfgemaakt speldenkussentje op het deksel van de pot. Dat kan aan de buitenkant maar het kan ook aan de binnenkant van het deksel.Net wat jezelf het makkelijkste vindt. Vervolgens vul je de pot met klosjes garen, naalden, knopen, een schaartje enz.

Een mini fotolijstje met een leuk strand of kerstthema eromheen

Het is superleuk om kleine weckpotjes te gebruiken voor decoratie. Ook leuk om ieder seizoen de decoratie weer aan te passen. Maak met wat zand en schelpjes een leuk strandthema en zet er een leuke kleine foto in van een dierbare of een vakantiefoto van heel het gezin. Dan kan je het in de winter of rond kerst de weckpot weer opnieuw aankleden met wat nepsneeuw en klein kerstballetje of een sneeuwpopje. De foto geeft zo nog veel meer sfeer.

Een snoep pot met een naam of leuke tekst erop

Leuk om cadeau te geven. Pak een beetje verf of neem stiften waarmee je op glas kan schrijven. Zet er een naam op of een leuke tekst. Vul de pot met snoepjes of koekjes, Sluit de pot en hang er een leuke strik aan met een kaartje. Een cadeautip voor bijvoorbeeld de feestdagen.