De kamervraag
Image default
Gezondheid

Verslechtering van de ogen vanwege ouderdom

Slechtziendheid is onvermijdelijk naarmate je ouder wordt. Tegen dit proces kan je helaas niet vechten. Het verschilt per persoon hoe dit zal ontwikkelen. Het kan voorkomen dat iemand van 40 jaar minder goed kan zien dan iemand van 80 jaar. Uiteraard kunnen er ook andere factoren meespelen, zoals: ziektes, genen en een ongeluk. Hieronder hebben we een paar oorzaken beschreven gepaard met de behandeling.

Verandering van zicht

Als je ouder wordt, verandert je zicht. Hier is helaas geen remedie tegen. Er zijn alleen middelen om je zicht weer te compenseren, zoals een bril, lenzen of je ogen laseren. Bij de meeste mensen is de vermindering van het zicht te wijten aan ouderdom, bij anderen spelen er ziektes in het spel, zoals diabetes.Uiteraard heb je oudere mensen die een uitzondering in de regel zijn, maar vanwege de vergrijzing zal het aantal mensen met een beperkte zicht de komende jaren alleen maar toenemen.

Staar

Staar houdt in dat delen van de ooglens vertroebelen. Klachten die hierbij komen kijken zijn zijn: troebel zien, dubbel zien, gevoelig voor licht, ’s nachts slecht zien en kleuren slechter onderscheiden. Het is mogelijk dat de kalchten per oog hiervoor verschillen. Als je problemen in je dagelijkse leven ondervindt, is het mogelijk om dit te verhelpen door middel van een staaroperatie. Als je kiest voor een operatie, krijg je een kunstlens die de plaats moet innemen van de beschadigde lens. Wanneer opereren geen optie is, is het mogelijk om lenzen aan de schaffen die de klachten ook enigzins kunnen dempen.

Glaucoom

Bij glaucoom is het het geval dat de druk in de oogbol oploopt waardoor de oogzenuw beschadigt. Een Glaucoom kan voorkomen in zowel acute vorm als chronische vorm. Als dit niet op tijd wordt behandeld kan dit tot gezichtsverlies leidenbestaat er zelfs de mogelijkheid om je zicht in het geheel te verliezen. Meestal wordt dit behandeld door het gebruik van oogdruppels die op dagelijkse basis gebruikt moeten worden. Die druppels verlagen de druk in je ogen. Vervolgens moet je regelmatig een arts bezoeken die de druk in je oogbol controleert om te kijken hoe de stand van zaken is.

Gerelateerde artikelen

Hoe Kan Ik Mijn Huid Lichter Maken

Snel en natuurlijk gewicht verliezen

Millers Juice E-liquid: gemaakt door specialisten