De kamervraag
Image default
Gezondheid

Altijd een pleister binnen handbereik

Het maakt niet uit of je in de auto zit, op de fiets stapt of dat je over straat loopt in het winkelcentrum, een ongeluk(je) kan zo gebeurd zijn.

Van jongs af aan zijn we gewend om te vallen en weer op te staan. Als je als kind in de speeltuin op de grond viel, gaf één van je ouders een kus of pleister op de zere plek en kon je weer gaan spelen. Echter is het niet altijd het geval dat je er met een kus vanaf komt. Het kan voorkomen dat je lekker rustig op het bankje in de speeltuin zit en je kind valt op de ruwe stenen. Het gevolg hiervan is een grote schaafwond op de knie met een snee waar bloed uit komt. Zelf heb je geen pleisters meegenomen, maar je vriendin heeft wel een kinderverbanddoos in haar tas. Je opent dit handige compacte verbanddoosje en ziet er van alles inzitten, van wondpleisters tot aan alcoholdeppers en een pincet. Makkelijk mee te nemen in de tas en toch alle benodigdheden binnen handbereik bij de kleinere ongelukjes.

Mocht je met de auto op pad gaan is het in sommige landen verplicht een auto verbanddoos bij je te hebben. De landen waar zo’n verbanddoos verplicht is zijn onder andere; België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Letland, Litouwen, Turkije, Oekraine, Oostenrijk, Roemenië, Rusland, Servië en Montenegro, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Macedonië en Wit – Rusland. In deze autoverbanddozen zitten bijvoorbeeld wondpleisters, vinyl handschoentjes, snelverbandjes, een verbandschaar en een Rode Kruis boekje.

Het is aan te raden om de auto verbanddoos binnen handbereik te plaatsen, zoals onder een stoel of in een opbergvak. Als je voorbereid op reis wilt gaan is het verstandig om eerst te controleren of een auto verbanddoos verplicht is in het desbetreffende land en om te kijken of de inhoud nog compleet is. Zowel de kinder- als de autoverbanddoos zijn gemakkelijk te verkrijgen via het internet.

https://www.schoens-safety.nl/