De kamervraag
Image default
Financieel

Wat u moet weten over geld lenen

Geld lenen is verleidelijk als u geld nodig heeft om een grote uitgave te bekostigen. Sparen voor zo’n uitgave is een beter alternatief. Geld lenen kost geld, want u betaalt rente over bedrag dat u leent. Hierdoor betaalt u te veel. Wellicht dat u uw aankoop kunt uitstellen, zodat u kunt sparen voor de toekomst. Met sparen ontvangt u rente en bent u niet gebonden aan een verplichte aflossing. Met het uitstellen van uw aankoop, hoeft u dus geen geld te lenen.

Wat kost geld lenen?

Geld lenen kost geld. U betaalt namelijk rente over het bedrag wat u leent. De hoogte van de rente is afhankelijk van de soort lening, de hoogte van het leenbedrag, het maandbedrag (aflossing), de looptijd en de geldverstrekker waar u het geld leent. 

Om er achter te komen wat geld lenen kost, kunt u op verschillende websites van aanbieders een berekening maken. Geld lenen kost dus altijd geld.

Geld lenen. Dit zijn de mogelijkheden.

Soms heeft u steuntje in de rug nodig en is het uitstellen van een aankoop niet mogelijk. Geld lenen kan dan een optie zijn. Oriënteer u van te voren goed, voordat u geld gaat lenen.

Als u geld gaat lenen hebt u de keuze uit een Persoonlijke lening of een Doorlopend krediet. Verdiep u goed in de verschillen tussen deze twee leningen. Beide leningen verschillen van elkaar en hebben andere kenmerken.

Daarnaast kunt u in Nederland geld lenen bij verschillende kredietverstrekkers, banken en financiële tussenpersonen. Iedere bank of kredietverstrekker heeft weer andere voorwaarden en hanteert weer andere rentetarieven.

Om een vergelijking te kunnen maken, kunt u gebruik maken van verschillende vergelijkingssites gericht op geld lenen. Wilt u liever worden geadviseerd over geld lenen? Een financieel tussenpersoon kan u adviseren over geld lenen.

Geld lenen doet u niet elke dag

Kies dus niet zomaar een lening. Een lening moet passen bij uw wensen, persoonlijke en financiële situatie. Het is een financiële verantwoordelijkheid voor de lang termijn. Oriënteer u eerst goed, maak een weloverwogen beslissing en kijk verder dan alleen rente als u geld gaat lenen. Ook de voorwaarden zijn belangrijk.

Let op! Geld lenen kost geld.

https://www.directa.nl/

Gerelateerde artikelen

Alles over de Opleiding Budgetcoach

Wat je zeker moet weten over de aansprakelijkheidsverzekering

Beslaglegging aan moeten vragen