De kamervraag
Image default
Financieel

Dit is hoeveel je mag bij verdienen met enquêtes

Als u voltijds werkt, houdt uw werkgever de nodige belastingen en volksverzekeringen voor u in, zodat u hopelijk het juiste bedrag aan belastingen betaalt.

Als u echter geld verdient uit online enquêtes, naast uw hoofdwerkgever, wordt dit beschouwd als een “extra inkomen” en moet u al uw extra inkomsten berekenen, organiseren en aangeven. Hieronder geven wij antwoord op de vraag: hoeveel mag ik bijverdienen?

Bijverdienen met enquêtes

Het is mogelijk dat u een extra bedrag verdient dat niet bij de Belastingdienst is opgegeven. Meestal is dit een echte fout, omdat u zich er misschien niet van bewust was dat u dit moest doen. Als u een zelfstandige eenmanszaak bent en meer verdient dan uw handel aftrek (€1,000) aan extra werk – en u heeft de Belastingdienst niet ingelicht – dan pleegt u belastingontwijking en de Belastingdienst is niet altijd zo begripvol – en kan u bestraffen voor het niet bekendmaken van uw volledige financiën.

Hoe enquêtes invullen werkt

Online enquêtes invullen is eenvoudig, maar het kan even duren voordat u ermee begint. Dit zijn de stappen die u moet nemen:

  1. Zoek een bedrijf om je bij aan te melden.

  2. Maak een profiel aan en vul het in. U hebt een apart profiel nodig voor elk bedrijf waarvoor u deelneemt aan enquêtes, en u wilt elk profiel zo volledig mogelijk invullen. Elke enquête is gericht op een bepaalde bevolkingsgroep, dus het bedrijf zal u geen enquête sturen tenzij ze uit uw profiel kunnen opmaken dat u binnen de bevolkingsgroep valt die ze willen.

  3. Enquêtes verkrijgen. De meeste enquête bedrijven stellen u per e-mail op de hoogte van beschikbare enquêtes. Sommige zijn onmiddellijk beschikbaar om te worden ingevuld. Voor andere moet u misschien een paar minuten besteden aan het beantwoorden van vragen die voorafgaan aan de enquête om er zeker van te zijn dat u binnen de demografische groep valt. Als dat zo is, kunt u verder gaan en de enquête invullen (en de beloning ontvangen). Andere keren krijgt u misschien producten in de post die u moet beoordelen.

  4. Enquêtes invullen. Beantwoord gewoon vragen. Soms is het zo eenvoudig als het beantwoorden van een paar meerkeuzevragen. Andere keren moet je misschien lange antwoorden typen op meer specifieke vragen.

  5. Verdien beloningen. Het beloningsproces varieert sterk van bedrijf tot bedrijf. Sommige bedrijven geven je punten, die je kunt inwisselen voor geld of andere beloningen. Andere maken onmiddellijk geld over naar uw PayPal-rekening, en weer andere schrijven uw naam in voor een loterij.

Deze stappen verschillen van enquêtebedrijf tot enquêtebedrijf, dus zorg ervoor dat u begrijpt hoe het proces in zijn werk gaat als u zich aanmeldt.

https://www.meedoenaanonderzoek.nl/