De kamervraag
Image default
Financieel

Alles over de Opleiding Budgetcoach

Heb je de ambitie om te werken als budgetcoach? Dat is mogelijk. Je kunt namelijk een Opleiding Budgetcoach volgen. De opleiding biedt inhoudelijke vakkennis en praktische vaardigheden aan op het gebied van budgetcoaching. Ook als je op dit moment al werkzaam bent als budgetcoach en je je meer in het vak wil verdiepen, kun je overwegen om je in te schrijven voor de Opleiding Budgetcoach.

Wanneer een cliënt kampt met schulden, komt er een budgetcoach aan te pas. Dit gaat specifiek over schulden die de cliënt niet binnen drie jaar kan afbetalen. Als budgetcoach bespreek je zijn of haar financiële situatie en probeer je de schulden op te lossen door middel van een budgetplan. Dit plan is afgestemd op de persoonlijke situatie en zorgt ervoor dat er weer balans komt tussen de inkomsten en uitgaven.  Het doel is om je cliënt uiteindelijk zelfredzaam te maken. Als budgetcoach begeleid je je cliënt bij het gehele proces, zowel op financieel als op sociaal vlak. 

Budgetcoach worden

Wanneer je graag aan de slag wilt als budgetcoach, zijn er twee soorten opleidingen waar je je voor kunt aanmelden. Een digitale en een klassikale. De digitale opleiding wordt e-Learning Budgetcoach genoemd. Tijdens deze opleiding doe je alle basiskennis op om zelfstandig te werken als budgetcoach. De klassikale opleiding heet de praktijkopleiding. Tijdens deze opleiding leer je de kennis uit de e-learning toe te passen in de praktijk. 

Opleiding budgetcoach 

De e-Learning Budgetcoach vindt volledig digitaal plaats en vergt ongeveer 34 uur aan studiebelasting. 

Praktijkopleiding Budgetcoach

Nadat je de e-Learning Budgetcoach met succes hebt afgerond, is er nog de Praktijkopleiding Budgetcoach. Dit is een vier daagse, klassikale training. Daarnaast is het de bedoeling dat je thuis nog ongeveer 8 uur besteedt aan het studeren. Deze digitale voorbereiding zit bij de opleiding inbegrepen. Het enige wat je nodig hebt, is een eigen laptop en een rekenmachine. 

Wil je graag aan de slag als budgetcoach? Volg dan eerst de opleiding! 

http://financielezorg.hoffelijk.nl