De kamervraag
Image default
Eten en drinken

Cocktail shaker: dit heb je nodig

Wat is een bar zonder cocktailshaker? Het is absoluut een essential die elke bar nodig heeft. Cocktails zijn nog nooit zo populair geweest. Van de espresso martini tot de moscow mule, op bijna elke menukaart zijn ze te vinden. Voor een goede cocktail heb je de juiste materialen nodig. In dit artikel nemen we je mee in de benodigdheden voor het maken van een heerlijke cocktail. 

De cocktailshaker

Op cocktailshakers moet je kunnen vertrouwen. Vele avonden en jarenlang zonder het lekken van het goedje dat erin zit. Dat is wat een cocktailshaker minimaal moet kunnen. Hij moet lekker in de hand liggen, niet lekken, eenvoudig openen en sluiten en na veelvuldig gebruik ook mooi blijven. Naast de praktische functie hebben cocktailshakers ook een andere functie: beleving. Een cocktailshaker is part of the show. Het is een ware beleving om te kijken hoe een barman of barvrouw een cocktail bereid. Van het afmeten en vullen van de beker tot het shaken en schenken. Er zijn verschillende soorten cocktailshakers. Zo heb je boston shakers, cobbler shakers, 3 piece shakers, tin on tin shakers en speedshakers. Elke shaker heeft zijn voordelen en zijn voor verschillende drankjes gemaakt. 

Jiggers

Waar cocktails geserveerd worden, zijn jiggers te vinden. Jiggers zijn nodig om de juiste verhoudingen van de dranken te verzorgen. Daarnaast zien jiggers er stijlvol uit. Jiggers zijn er in verschillende maten en eenheden. Zodoende schenk je bijna automatisch de juiste hoeveelheid drank in. Een cocktail waar de verhoudingen niet goed zijn smaakt natuurlijk minder lekker. Jiggers zorgen er tevens voor dat de cocktails snel geschonken kunnen worden. Zoals we hierboven al schreven, zien jiggers er stijlvol uit. Ze zijn in diverse vormen, kleuren en materialen beschikbaar. Een mooie toevoeging en detail aan de uitstraling van jouw horecagelegenheid. 

Een strainer

Een echte bar professional herken je aan zijn tools en een strainer is er daar een van. Een cocktailstrainer kan het verschil maken. Een strainer houdt tijdens het schenken van de cocktail het ijs tegen. Shake je met stukjes fruit of muntbladeren? Dan filter je met een cocktailstrainer dit ook tijdens het schenken. Zo blijft er in het glas een prachtig drankje over!

Muddlers

Een muddler is een iets minder, maar niet minder belangrijk, hulpmiddel voor het maken van cocktails. Een muddler heeft in principe twee functies, namelijk: fruit en kruiden persen en ijs crushen. Voor het maken van de klassieke mojito wil je de munt persen in het glas. De smaak en aroma’s van de munt worden beter opgenomen in het drankje en je mojito zal velen malen beter smaken. Grote blokken ijs kunnen makkelijk gecrusht worden met een muddler. Daarnaast kun je een muddler gebruiken om het sap uit de limoen of citroen te persen.

Barspoon

De barspoon is en multifunctionele tool voor mixing, stirring en layering. Mix de drankjes in een glas of leg ze als het ware op elkaar. Met een barspoon kun je veel kanten op!

 

Met de bovengenoemde tools kun je de beste cocktails maken en een ware ervaring voor jouw gasten creëren.

 

https://www.apssupply.nl/bar-supplies/bar-tools/cocktailshakers/