De kamervraag
Image default
Entertainment

Hoe vier je jouw trouwjubileum?

Heb je een mijlpaal gehaald wat betreft jullie huwelijk? Natuurlijk vier je dat! Het is toch immers iets om dankbaar voor te zijn. Maar hoe kan je dit vieren? Heel traditioneel of juist lekker anders? Natuurlijk doe je het gewoon zoals het jou leuk lijkt en heb je niks te maken met moetjes, om het maar even zo te noemen. Inspiratie nodig? Lees dan maar snel verder! Van ballonnenbogen huren, grote feesten organiseren tot gewoon de natuur in en alles wat daar tussenin zit.

Huwelijk opnieuw vieren

Heb je zo genoten van jullie trouwdag, al die jaren geleden? Dan is het nu het ideale moment om nog een keer zo’n heerlijke dag mee te maken. Waarom zou je het niet gewoon aankleden als toen? Koop een prachtige baljurk en een mooi kostuum, zorg voor een romantische plek en spreek in het bijzijn van alle gasten nog eens lief uit naar elkaar waarom je blij met de ander bent. Koop mooie ringen, die deze dag bezegelen en die je dus echt ook dan bij elkaar om de vinger schuift. Natuurlijk kleed je jullie huis mooi aan met decoraties, bijvoorbeeld een ballonnenboog voor de deur, of de plek waar je je bruiloft viert. Ook hier kan je kiezen voor ballondecoraties, mooie kleurenthema’s en een prachtige romantische aankleding. Trouwdag 2.0 dus.

Er samen op uit

Hoeft voor jou al die poespas niet of besteed je je geld liever aan iets moois voor jullie gezin? Natuurlijk helemaal goed. Lekker samen of met alle (klein-)kinderen op stap. Een dag, een weekend of misschien wel langer. Dat is helemaal aan jullie. Je kunt kiezen voor een bijzondere vakantie omdat het niets speciaals is. Of het gaat je puur om qualitytime met de familie: dat kan ook prima dichtbij huis.

Tuinfeest

Lekker in de tuin een feestje vieren. Muziekje erbij, je lieve familie en goede vrienden, wat lekkers om te eten en vooral gewoon genieten. Ook hierbij is de aankleding een sfeerbepalend iets. Ook hier kan je kiezen voor kleurenthema’s of zelfs voor echte themafeesten. Bijvoorbeeld een strandfeest, hippies of de jaren vijftig. Ballonnenpilaren staan hier ook prima bij. Veel lichtjes, bijvoorbeeld aan de schutting, in lantaarntjes op de grond of aan de boom, neplichtjes in de vuurkorf of gewoon kerstverlichting aan het huis: het kan allemaal. Nodig de buren uit, zo voorkom je geklaag over geluidsoverlast…

De natuur in

Hou je van buiten zijn? Waarom zou je niet met een groepje gasten gewoon een soort grote picknick houden. Genoeg parken of andere recreatieve plekken waar je mag picknicken. Heerlijk simpel, maar gewoon erg gezellig. Neem veel lekkers mee en dat kan je dan weer zo bijzonder maken als jij wilt! Misschien kan je wel een cateraar zo gek krijgen dat hij of zij het naar het park komt brengen! Ken je iemand die een muziekinstrument bespeelt wat makkelijk mee te nemen is? Doen! Gitaar en zang is heerlijk op de achtergrond en stoort andere gasten meestal niet! Of wat dacht je van een mondharmonica. Iemand met een trompet of saxofoon is wel heel mooi, maar bedenk wel dat als je op een openbare plek bent dit eigenlijk niet echt handig is. Voorkom ook dat je dingen gaat doen waar je eigenlijk een vergunning voor moet hebben!

Toch gewoon een zaaltje in?

Kan natuurlijk, maar een beetje extra entertainment is dan wel meegenomen! Nodig dan ook een dj uit, of een goochelaar, een artiest of… kortom: zorg voor vertier. Kies voor een vorm die helemaal bij jullie past!