De kamervraag
Image default
Electronica en Computers

Wat zijn de verschillen tussen plasma-, LCD- en LED-televisie

Ten eerste, om wat terminologie uit de weg te ruimen, staat LED voor light-emittng diode en LCD voor liquid crystal display. Samen met plasmatelevisies vormen LED- en LCD-televisies het leeuwendeel van de volgende generatie van home entertainment.

Dus, waar moet je dan mee doorgaan? Dat hangt af van hoe u de prijs, de prestaties, de grootte en de efficiëntie in evenwicht brengt met uw behoeften op het gebied van home entertainment.

LED-televisies: zijn toch echt erg efficiënt en betrouwbaar

Om te beginnen met LED-televisies, televisies aangedreven door deze technologie hebben de neiging om zeer efficiënt te zijn, maar kunnen sommige potentiële klanten afschrikken door een hogere initiële prijs. De contouren en de grootte van het scherm hebben geen grote invloed op de efficiëntie van de LED-technologie.

Een LED- of vloeibaar-kristaldisplay zit vol met minuscule kristallen, zoals de naam al aangeeft. De meeste LED-televisies hebben een groter zwartniveau en zeer heldere witte tinten, vooral in vergelijking met oudere televisies met een fluorescerende achtergrondverlichting. LED’s worden beschouwd als de meest energiezuinige televisies op de markt van vandaag, zelfs als ze plasma- en LCD-tv’s aanzetten, en LED’s staan bekend om hun uitstekende contrastverhoudingen. Dit alles komt terug in de best gewaardeerde Samsung tv 40 inch. Herbij heb je de keuze wat je graag terug zou willen zien als voordelen op de televisie en toch pak je flik korting! 

Televisies met LED-technologie hebben de neiging om in de loop van de tijd iets te dimmen in plaats van te crashen en te branden bij een abrupte uitval. Het dimmen van de achtergrondverlichting van LED-televisies kan helpen om het energieverbruik van de set te verlagen.

LED-LCD-televisies: Hoog contrast, levendig

Veel televisiefabrikanten hebben in de loop der jaren de termen LED en LCD in LED-LCD televisies samengevoegd. Dit komt omdat de meeste van de huidige LCD-televisies gebruik maken van een LED-achtergrondverlichting in plaats van een fluorescerende achtergrondverlichting.

Het hebben van een LED-achtergrondverlichting verhoogt het contrast van de televisie en geeft een nauwkeurigere weergave van duizenden kleuren. Dit maakt LED-LCD televisies energiezuiniger en vibrerend.

Als vuistregel geldt dat als een LCD-televisie geen “LED” op de doos vermeldt, de LCD-televisie waarschijnlijk wordt gevoed door een koude kathode fluorescerende lamp (CCFL) als achtergrondverlichting, die afhankelijk van uw entertainmentwensen mogelijk te weinig stroom krijgt. Een LCD-televisie is echter typisch de koploper in vergelijking met plasmatelevisies van LED-toestellen in termen van prijs.

Beste en slechtste Bangs voor de Buck

Een uitstekend beeld kan worden gehad met een LCD-televisie voor ongeveer $250 en het scherm zelf is zeer helder, compact en energiezuinig. Als u een budget heeft, kan een LCD-televisie voor een fractie van de kosten van plasma- of LED-televisies zorgen voor een levendige kleur- en schermuniformiteit.

LED-televisies zijn over het algemeen duurder dan LCD-toestellen. Een ander nadeel van LED-toestellen is dat deze televisies na verloop van tijd kunnen lijden onder uniformiteitsproblemen, of een gebrek aan duidelijke levendigheid over het hele scherm. De zwarte niveaus op LED-toestellen heeft ook enige kritiek gekregen – LED-televisies versterken meestal de witheid om de contractratio te verhogen en zo een eventueel tekort aan zwarte niveaus te compenseren.

De waarheid over plasmatelevisies

Voor pure bewegingsprestaties krijgen plasmatelevisies vaak de hoogste cijfers. Een plasmatelevisie maakt gebruik van plasmapixels die gevuld zijn met gas en gevoed worden door elektriciteit om ervoor te zorgen dat elke pixel afzonderlijk wordt aangestuurd. Hierdoor zijn plasmatelevisies veel beter te besturen.

Ook voor het zwartniveau en de bliksemsnelle verversingssnelheid roepen plasmatelevisies een overwinning op de concurrentie op. Andere aspecten waarin plasma’s echt schitteren zijn de contrastverhouding en de kijkhoek; dat betekent dat iedereen, ongeacht de zitplaats, blij zal zijn met het grote spel bij u thuis.

Een potentieel nadeel van een plasma is dat een plasmaset vanwege technische grillen normaal gesproken groter moet zijn dan 42 inch. Plasmasets zijn ook aanzienlijk zwaarder en zwaarder dan lcd-sets, en ook duurder.

https://www.ny400.nl/