De kamervraag
Image default
Electronica en Computers

Meer zicht door een achteruitcamera

Veel gezinnen kiezen ervoor om met een caravan op vakantie te gaan.  Als u een caravan bestuurt is het belangrijk om veel overzicht te hebben, zodat u weet wat er om u heen gebeurt. Op de snelweg komt het voor dat u moet inhalen of invoegen. Tijdens het achteruit parkeren is het ook belangrijk om genoeg zicht te hebben. Een Achteruitrijcamera kan u met dit soort zaken helpen. 

Er bestaan achteruitcamera’s die draadloos geïnstalleerd kunnen worden. Bij van Zwitserland is een draadloze achteruitcamera te verkrijgen. Zij bieden een stevig gebouwde draadloze achteruitcamera met een Lcd-scherm van 1 cm dik. Het is eenvoudig om zelf te installeren, tevens is het mogelijk om de camera uit te breiden met een tweede camera. Hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld de dodehoek in de gaten te houden. De camera wordt achterop de caravan gemonteerd en gekoppeld aan een zender. Hij wordt opgeladen door de achterlicht. Als men een achteruitcamera in de auto wilt plaatsen is dit ook mogelijk, deze wordt in de monitor geplaatst samen met de ontvanger.

Een camera kunt u dus ook plaatsen in de dodehoek, dit is zeer handig voor bussen en vrachtwagens. Zo heeft men meer zicht over wat er naast hen gebeurt, dit zorgt voor meer veiligheid en natuurlijk ook rust. Het invoegen op de snelweg gaat gemakkelijker en het zelfde geldt voor het parkeren. De achteruitcamera geeft ook aan wanneer men te dicht bij een object komt. Er wordt dan een piep geluid afgegeven. De schokbestendige radars kunnen onder de zwaarste weersomstandigheden tot maar liefst 10 meter afstand signaal afmeten. Dit is natuurlijk ideaal voor iedereen.

Van Zwitserland BV is een specialist op het gebied van voertuigveiligheid voor verschillende soorten bedrijven. Zij produceren en leveren achteruitrijcamera systemen. Voor meer informatie over de diensten van dit bedrijf kunt u de website bekijken: http://www.vanzwitserland.nl/

http://www.vanzwitserland.nl/