De kamervraag
Image default
Dienstverlening

Het belang van Scope 8 en Scope 10 inspecties voor uw bedrijf

Werkt u in uw bedrijf met elektronische installaties? Dan weet u vast ook dat deze soms risico’s met zich meebrengen. Daarom zijn er zo nu en dan inspecties nodig om een optimale veiligheid te waarborgen. Twee van die inspecties die in allerlei bedrijven worden uitgevoerd zijn de Scope 8 en Scope 10. De Scope 8 inspectie is gebaseerd op de Nederlandse norm NEN 3140 ‘Bedrijfsvoering van elektrische installaties – Laagspanning’. Deze wordt periodiek uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf en hiermee maakt u het aannemelijk dat u (bijvoorbeeld) als werkgever de wettelijke zorgplicht nakomt. Uiteraard neemt ook de bedrijfszekerheid van de installatie toe en voorkomt u tevens mogelijke schade aan uw installaties. De Scope 10 inspectie, die ook periodiek kan worden uitgevoerd, is specifiek gericht op de brandveiligheid van uw installatie. Zowel de Scope 8 als de Scope 10 kunnen verplicht zijn bij het afsluiten van bepaalde verzekeringen.

Maak kennis met deze specialist in technische inspecties

De zojuist beschreven inspecties garanderen in hoge mate de veiligheid op de werkvloer en die van bedrijfsprocessen. Waar kunt u deze inspecties het beste laten uitvoeren? Dat is bij Omega Inspectie. Dit bedrijf is gespecialiseerd in diverse technische inspecties, waaronder Scope 8 en 10, maar ook Scope 12, arbeidsmiddelen (NEN 3140) en ladders en trappen (NEN 2484). Met al meer dan 30 jaar ervaring hebben zij al veel professionele inspecties bij uiteenlopende bedrijven op hun naam staan. Per jaar voeren de specialisten van Omega Inspectie meer dan 2000 inspecties uit, altijd met dezelfde deskundigheid, nauwkeurigheid en heldere resultaten.

Vertrouw op gecertificeerde experts

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die Omega Inspectie u biedt? Op de website van dit bedrijf vindt u alle nodige informatie over de inspectie die u uit wilt laten voeren. U vertrouwt uiteraard altijd op gecertificeerde experts, of het nu gaat om een Scope 8, Scope 10 of andere inspectie. Zij staan u tevens graag bij bij de implementatie van veiligheidsnormen in uw bedrijf en de controle van installatietekeningen.