De kamervraag
Image default
Bedrijven

Troebel zwembadwater

Water van een zwembad schoonmaken

Troebel zwembadwater is een teken dat zwembadwater niet schoon is. Bacteriën zorgen er voor dat het zwemwater in het zwembad niet helder is. Er zitten bijvoorbeeld veel bacteriën in het water door veel gebruik van het zwembad. Het water oogt dan troebel. Te weinig chloor zorgt er voor dat bacteriën zich snel kunnen vermenigvuldigen. Algen veroorzaken groenig water. Troebel zwembadwater kun je het beste voorkomen. Troebel water in het zwembad voorkomen lukt het beste door het water regelmatig te meten met speciale test strippen en goed onderhoud van het water. Op test strippen lees je eenvoudig af of er veel bacteriën in het water zitten en of het chloorgehalte en de pH-waarde goed is.

Groen zwembadwater, wat is de oorzaak?

Is zwemwater groen, dan zitten er algen in. Als je het zwemwater niet behandelt, is het water na enkele dagen groenig. Algen zijn niet heel erg gevaarlijk maar wel een teken dat het zwembadwater niet goed is. Groen zwembadwater behandel je met chloortabletten en het verbeteren van de zuurgraad (pH). In zoutwaterbaden kunnen ook algen ontstaan. Deze worden bestreden met speciaal zout voor zout zwembadwater.

Het belang van zwembad onderhoud

Begint het water troebel te worden of voelt het glibberig aan op de bodem, test het water dan. Is de zuurgraad te laag of te hoog, gebruik dan geschikte middelen om zwemwater in evenwicht te brengen. Neem de voorschriften voor waarden van goed onderhoud voor veilig zwembadwater serieus. Muggen en andere insecten kunnen eitjes afzetten in slecht onderhouden zwembadwater. Maak gebruik van noodzakelijke producten voor goed zwembad onderhoud. Gebruik de filterpomp volgens voorschrift. Een robot stofzuiger, voor het schoonhouden van de vloer van grote zwembaden, is ideaal. Met een schepnet vis je dode insecten en oude bladeren uit het water. Gebruik chloor(tabletten) of andere producten om het zwemwater gezond en schoon te houden.

https://alleswater.nl/